Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Травень » 5 » НАШЕ ЗАВДАННЯ – РЕНТАБЕЛЬНА РОБОТА
12:20
НАШЕ ЗАВДАННЯ – РЕНТАБЕЛЬНА РОБОТА

Перший керівник ДП "Львіввугілля" Ярослав НАЛИВАЙКО впевнений, що сучасні реалії вимагають оперативних рішень. Перед командою фахівців держпідприємства він сформулював чітке завдання: поставити роботу наших вугільних підприємств на нормальну економічну платформу.

- Жодної тонни назад! - наголошує щодня на селекторних нарадах з керів­никами відокремлених підрозділів Яро­слав Михайлович. - Як казав пат­ріарх вугільної галузі Микола Сургай: не бій­теся великих зарплат, бійтеся ма­лих об'ємів.

Сформовані напружені завдання з вуглевидобутку, і їх виконання суворо контролюється щодня. Започаткована нова практика: на наради в держпід­приємство запрошують провідних спе­ціа­лістів шахт, щоб з перших вуст почу­ти звіти про роботу по кожному нап­-рямку та тут же, разом з спеціалістами ДП "Ль­вів­вугілля",  намітити конкретні кроки для подолання проблем. Так, вже до­повідали про виробничу ситуацію шахт "Межирічанська" та "Лісова" зас­тупники директорів з виробництва Рус­лан Фе­даш та Сергій Корнило. Відразу після на­ради у виробничій дирекції держ­­підприємства розроблено план тер­мі­нових заходів для покращення роботи цих копалень.

Обов'язково розглядаються звіти про середньодобове навантаження та поокремо цей показник  на кожен дію­чий комплексно-механізований забій. Ярослав Наливайко зауважив, що вар­то ефективніше застосовувати ме­то­дику розрахунку навантаження на лави, щоб за рахунок правильної ор­га­нізації робіт в лаві досягти макси­мального об'єму вуглевидобутку що­доби. Перед прохідницькими колективами шахт технічною дирек­цією також поставлені конкретні завдання щодо збільшення темпів підготовки очисної лінії.

Важливим завданням такого ве­ликого промислового комплексу, як ДП "Львіввугілля", є виконання плану з обсягу, якості та збуту товарної продук­ції з найменшими витратами. Збіль­шуючи об'єми видобутку вугілля, треба дбати про зменшення його собівартості. Тому економічні служби держпід­при­ємства повинні обгрунтовувати  ефек­тивність кожного прийнятого вироб­ни­чо­го рішення, зважати на його вплив на фінансові результати. Необхідність обліку і мінімізації витрат на вироб­ницт­во  - головна вимога часу. Серед першочергових кроків - ощадність у використанні електроенергії як найбі­льш вартісного ресурсу. Разом з тим пріоритетним є належне фінансування статті "Охорона праці". При першій же можливості виділяються кошти на прид­бання засобів індивідуального і колек­тивного захисту.

- На шляху до  рентабельності ви­роб­ництва,  - зазначає в.о. генера­льного директора держпідприємства Ярослав Наливайко, - потрібно рете­льно відслідковувати усі елементи собі­вартості тонни вугілля з місяця в місяць, зна­ходити внутрішні резерви для змен­шення виробничих витрат. Ставимо акцент на якість товарної продукції. Основний наш партнер у цьому - зба­гачувальна фабрика, ми у одному ви­робничому ланцюгу. Гірникам під силу покращити якість вугілля також за ра­хунок технологічних процесів та інже­нерних рішень. На це скеровує нас про­­фільне  міністерство, й іншого шляху ми не маємо.

Фахівці держпідприємства концент­рують  зусилля  на  розширенні  ринків збу­ту, пошуку нових споживачів та фор­муванні сітки замовників. Це нагальне завдання, від виконання якого залежить життєздатність вугільних копалень Ль­вівщини.

Досвідчений фахівець вугільної га­лузі Ярослав Наливайко впевнений, що збільшивши об'єми вуглевидобутку, збалансувавши доходи і витрати,  наше державне підприємство зможе ефек­тивно господарювати в ринкових умо­вах та виплачувати зарплату тисячам гірників.

 

Марія ЛУЦЕНКО

: | Додав: admin | Рейтинг: 2.5/2
Зробити безкоштовний сайт з uCoz