Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Червень » 24 » НЕЗАБУТНІЙ ВІДПОЧИНОК РОДОМ З ДИТИНСТВА
09:04
НЕЗАБУТНІЙ ВІДПОЧИНОК РОДОМ З ДИТИНСТВА

Літня  пора - час  відпусток  і  ка­нікул. Дітлахи забувають про щіль­ний  шкільний  графік  та вдосталь насо­лод­жую­ться  своїми захоплен­ня­­ми, інтересами та просто відпо­чин­ком.

Звичайно, для дитини літня по­дорож з родиною є довгоочіку­ваною подією, але чим же зайнятися ма­ле­чі, поки  батьки,  в  тому  числі й вліт­­­ку, заробляють на цей відпо­чи­нок? Варіантів багато: залиши­тися в місті, отримавши ключі від квартири і вка­зівки від дорослих, як себе поводити вдома та на ву­лиці, заві­та­ти в гос­­ті до  дідуся і ба­бусі або відвідува­ти літні табори при школах.

Однак можна піти й іншим шляхом-обрати дитячий табір відпочинку і оз­до­ровлення, придбати путівку та від­пра­вити  дитину  під  опіку досвід­чених фахівців - вихователів та лікарів. На Львівщині таким мальовничим ку­точ­ком  є  оздоровчо-лікувальний комплекс "Ровесник" ДП "Львіввугілля". Вже бли­зько  тридцяти  років  ця оздоровниця при­й­має на відпочинок школярів у свої ком­фортні  будиночки-котеджі,  що  не­подалік річки Західний Буг та запаш­ного хвойного лісу. Цьогоріч влітку,окрім малечі з Львівщини та шахтарського Чер­вонограда, тут відпочинуть, наберуться сили та енергії близько двох з по­ловиною тисяч дітей з різних куточків України - Київщини, Луганщини, Львівщини.

Заклад вищої атестаційної категорії "Ровесник" відомий не лише на теренах Галичини, а  й  в Україні  в цілому. Тут при­й­мають  дітей  упродовж  літа. Під час  канікул для школярів розроблені гра­фіки заїздів - у відпочинкову зміну тривалість 14 днів (шість заїздів) та са­наторну (21 день,чотири заїзди). А, ко­ли батьки ще гадають куди подіти ди­тину влітку, до послуг програма денного пе­ребування дітей "Поки мама на ро­боті", яка діє у таборі вже п'ятий рік по­спіль. Лікарі склали розклад дня з ура­­­­ху­ванням потреб дитячого орга­­нізму, який передбачає максимальне перебу­вання дітей на свіжому по­вітрі, повно­цінне збалансоване харчуван­ня, після­обідній  відпочинок, заняття  фіз­­­ку­­ль­-турою і спортом. Тобто створені всі умо­ви для правильного біологічного ритму життя дитини.

До дитячих послуг добре спла­нова­не дозвілля - різноманітні розваги, екс­курсії  історичними  місцями Галичини (Кре­­хівський монастир, місто Львів, на Козацькі могили в Берестечко). Школярі зможуть  відвідати  промислові підпри­ємства  м.Червонограда  та  ознайо­ми­ти­­ся з історією шахтарського краю у му­зеї "Шахтарська слава" ДП "Львів­­ву-гілля". У таборі діють гуртки та клуби за інтересами, а у англомовній школі д­і­ти  поглиблюють  знання з англійської мови.

- Найефективніше оздоровлення -це профілактика,а відпочинок у нашому та­борі допомагає дитячому організму зміцнити своє здоров'я,особливо влітку під час теплих і лагідних сонячних днів,-говорить директор ОЛК "Ровесник" Ва­силь Карвацький. - Заходи в дитячому таборі збалансовані так, щоб розвивати та зміцнювати у дитини не тільки фізич-ний, а й психологічний стан, підви­щува-ти концентрацію уваги, посилюва­ти здат-ність до навчання. І саме до­з­вілля організоване так, щоб дитина у спілкуванні з оточуючими  знімала  по­чуття напруги, роздратованості та вто­ми.

У "Ровеснику" дітей не обмежують лише відпочинком і дозвіллям. За при-значенням лікарів школярі проходять різноманітні фізіотерапевтичні проце­дури, лікувальні масажі та ванни. При потребі відвідують соляну шахту (спе­леотерапія) та басейн.

А загалом директор закладу та пе­дагоги впевнені,що найголовніше це на­лаштувати дитину на активний, твор­чий та веселий відпочинок у таборі.По-більше бувати на природі, відві­ду­вати гуртки за інтересами, брати участь у підготовці різноманітних за­ходів, гра­ти у футбол, настільний те­ніс, во­лей­бол. Одним словом, до­ма­гатися, щоб час, який школярі проводять поза до­мівкою, був використаний з користю.

До  цього  додам,  що у день від­к­рит­тя першої табірної зміни 7 червня від­булася цікава акція під назвою "Пенз­лик миру", в  якій  взяли участь гос­ті свя­та. Яскраві малюнки теплого сонця, синього неба, рідної землі та ук­ра­їн­ської символіки довели,що любов до України живе в кожному із нас, її не мож­на висловити словами, вона від­чувається серцем.

 

Лариса ГУМЕНЮК

На фото: під час відкриття першої табірної зміни.

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz