Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Червень » 24

З початку року на шахті "Черво­но­градська" у зв'язку із виробничою необхідністю, а саме  - паралельним веденням підготовчих робіт у різних частинах шахтного поля, на сьомо­му та восьмому горизонтах,  створе­­но дві дільниці прохідницьких робіт. За  п'ять  місяців  2016 року гірники  про­клали 1379 м підготовчих виро­бок (102,5% плану).

 ДПР №1 очолив Юрій Білецький, що працює на шахті з 2000 року. Після за­кінчення Червоноградського гірни­чо­­го тех­нікуму пройшов всі сходинки шах­­тар­ської "школи": спочатку - гірни-чим майстром дільниці ВіТБ, потім кі­лька років працював  на  цій  же посаді у  "про­­ходці",  де  й  перейня ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 24.06.2016

Одного травневого дня мене ра­зом з місцевими бахмутськими пое­та­ми  запросили  у бойовий під­роз­діл, що дислокується неподалік міс­та. Цікавим моментом цієї події було те, що я зустрів земляка-шахтаря з Червонограда.

   Воїн Віктор Скоп (на фото), який донедавна працював на шахті "Сте­пова" і мирно по­вертався з робочих змін під крило рідної домівки (хоч такою до­мівкою для шахтаря є гуртожиток), ніколи б не міг збагнути, що у свої сорок стане вій­сь­ковим. Чоловік не шукав для  себе яко­­­гось захисту від призову. Хоча і знав: війна - це не забавка. Колектив  шахти взяв  під  опіку  воїна і його сім'ю, який ось уже понад рік ви­конує  свій війсь­ко­вий обов'язок перед Україною.

... Читати далі »
| Добавил: admin | Дата: 24.06.2016

26 червня у День міста червоно­градці відзна­ча­­ти­муть ювілейну річ­ницю.

У  1951 році місцевість, де Солокія впадає у Західний Буг, було приєднано від Польщі до СРСР. Тоді й розпо­ча­лася  роз­робка  покладів ка­м'я­ного ву­гілля,  й  ти­сячі  переселенців  при­їха­­ли буду­вати нові шахти й стали за­снов­-никами міс­та, що отримало назву Чер­воно­град й розта­шувалося на території колиш­нього Крис­­тино­поля, сіл Новий Двір та Клю­сів. Одна за одною здава­лися в екс­плуатацію вугільні копальні, місто що­­­року  зрос­тало й швидко стало го­лов­ним промис­ловим центром Львів­сько-Волинського ву­гільного басейну. По­­близу Червоно­гр ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 24.06.2016

Гірник підземний дільниці підго­тов­чих робіт №1 шахти "Великомос­тівська", не дивлячись на не­пов­них сорок років, виглядає досить поваж­но. "Винуватці" у цьому і при­родні дані та неабияка захопленість спор­том. Ще у підлітковому віці він почав від­відувати секцію з вільної бороть­би у Червоноградському нав­ча­ль­но-виховному комплексі №13,  що у міс­ті Соснівка. Зараз зай­­має­ться тренуванням молоді.

Про те, якою є тренерська робо­та та  яким  має бути наставник, роз­по­відає  тренер  з вільної  боротьби, а за професією шахтар, якому нещо­давно присвоєно високе звання "За­с­лужений тренер України" - Андрій КУШНІР.

... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 24.06.2016

Літня  пора - час  відпусток  і  ка­нікул. Дітлахи забувають про щіль­ний  шкільний  графік  та вдосталь насо­лод­жую­ться  своїми захоплен­ня­­ми, інтересами та просто відпо­чин­ком.

Звичайно, для дитини літня по­дорож з родиною є довгоочіку­ваною подією, але чим же зайнятися ма­ле­чі, поки  батьки,  в  тому  числі й вліт­­­ку, заробляють на цей відпо­чи­нок? Варіантів багато: залиши­тися в місті, отримавши ключі від квартири і вка­зівки від дорослих, як себе поводити вдома та на ву­лиці, заві­та­ти в гос­­ті до  дідуся і ба­бусі або відвідува­ти літні табори при школах.

Однак можна піти й іншим шляхом-обрати дитячий табір відпочинку і оз­до­ровлення, придбати путівку та від­пра­вити  дитину  під  опіку досвід­чених фахівців - вихователів т ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 24.06.2016