Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Квітень » 6 » НОВІ ЛАВИ В РОБОТІ
09:41
НОВІ ЛАВИ В РОБОТІ

На шахтах ДП "Львіввугілля" введено в експлуатацію нові комплексно-механізовані лави взамін вибувших.

Рік, що минув, був складним і проб­лем­ним для шахтарів держпід­при­ємства. Вугілля, що видобували гір­ники, не завжди було затребуваним з різних причин, вартість тонни твердого палива занижена. Це створило форсмажорну ситуацію в плані  відсутності реалізації, а звідси й припинення над­ход­ження коштів для життєдіяль­ності вугільних підприємств.

Однак,  спільними  зусиллями  ДП "Ль­віввугілля" змогло знайти вихід із ситуації, що склалася, стабілізувати ро­боту шахт і продовжувати виконувати поставлені виробничі завдання.

Відпрацьовують 562 лаву із запа­сами твердого палива 198 тис тонн по пласту Тонкий ІІІ на шахті "Червоно­град­ська"   гірники   вуглевидобувної діль­­ниці під керівництвом Івана Пле­шинця. Видобуток триватиме 12 мі­сяців з дня здачі в експлуатацію. В ро­бо­ті шахтарі використовують мехкомп­лекс  2М-87 та комбайн РКУ.

Очікуваний щодобовий видобуток з  нового очисного забою №430 на шах­ті "Відродження" становить 855 тонн, а загальні запаси у підготов­ле­ному полі складають 250 тисяч тонн вугілля. Вуглевидобуток проводиться по пласту "Межирічанський" дільни­цею, яку очо­лює Олександр Троцько. Шахтарі за­безпечені роботою до квітня 2016 року. Вже в перші дні роботи ко­лек­тив діль­ниці почав освоювати про­ект­ну потуж­ність. Гірники впевнені, що згодом в місяць можна видавати на-гора понад 21 тис тонн вугілля.

Но­ва лава облад­нана технікою - мехкомп­лексом  2М-87,  очисним  ком­байном 1ГШ-68 після проведення ре­монту і кон­веєром СП-250.

У другій половині березня почала видавати вугілля 101 лава на шахті "Степова", запаси якої по низько­золь­ному Сокальському пласту складають близько 64 тис тонн. Це дасть змогу ко­лективу вуглевидобувників (в.о. на­чальника дільниці №2 Андрій Соловко) вести вуглевидобуток до вересня по­точного року механізованим комплек­сом марки ДМ.

Монтаж обладнання  в лавах шахт "Червоноградська", "Степова" та "Від­родження" проводився згідно правил техніки безпеки. Належним чином вста­новлена й апаратура протипожежного захисту та газового контролю.

До цього додам, що  монтували ці комплексно-механізовані забої за ра­хунок власних коштів та ефектив­ного використання обладнання, яке вже було в роботі. Проте, незважаючи на відсутність фінансування  для прид­бання необхідної техніки та матеріалів, нові лави запрацювали.

У результаті їхньої експлуатації із земних надр гірники видадуть на-гора у загальному понад 500 тис тонн твер­дого палива.

 

Лариса ГУМЕНЮК

 

 

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz