Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Червень » 2 » ПОВАГА ДО ШАХТАРІВ
07:43
ПОВАГА ДО ШАХТАРІВ

У медпункті шахти "Відрод­жен­ня" панує привітна атмосфера. Чер­го­ва медсестра по-діловому стри­ма­на, проте зустрічає усмішкою.

Завідуюча Наталія Кохан, маючи чималий  досвід  роботи  у медицині -пра­­цювала й у Соснівській лікарні, й у Червоноградській дитячій полік­лініці, охоче розповідає про роботу шахтного медпункту.

- Тут  велика  відповідальність за вже дорослих,сформованих людей, які працюють у шкідливих для людсь­кого організму умовах, - зазначає Ната­лія Петрівна. -  Медсестри сумлінно пе­ре­ві­ряють стан здоров'я перед змі­ною, особ­ливу  увагу  приділяючи  тим, хто пра­цює з механізмами. Працівники ж поверхні часто звертаються, щоб зара­дити головному болю, при ознаках за­студи. Кожну хворобу, травму сприй­має­мо  близько  до серця, адже розум­іє­мо, що  пацієнт - це чийсь син, чо­ло­­вік, ба­­тько…

Це­ховий лікар  Іванна Дудчак за по­над  двадцять  років  роботи на "Від­род­­ження"  добре  вивчила колектив, допомагає гірникам подолати як ГРВ, так і сприяє лікуванню хронічних хво­роб, скеровує на консультації до “вузь­ких” спеціалістів. Багато  років  у мед­пункті пра­­цюють підземні  фельдшери Ігор Го­­монко та Марія Цюприк. Тетяна Мі­щи­шин та Уляна Матвійчук прийшли з вже закритих копалень.

Коли Наталію Кохан призначили за­відуючою, вона  доклала  багато зу­силь для  належного  облаштування при­­міщення медпункту.

-  Шахтний здоровпункт  повинен бути не лише функціональним, але й при­єм­ним зору, - переконана завідую­ча, що окрім фаху медсестри, має диплом Чернівецького університету ім. Ю. Федьковича за спеціальністю "ме­дична психологія". - У хворобливому стані  особливо  важливо налашту­ва­тись на краще, і світлі стіни ошатних кім­нат цьому сприяють. Це, насам­пе­ред, повага до працюючих шахтарів, якими опікуємося, та й медперсонал почувається інакше, відповідальніше - усе налаштовує на роботу. Дирек­тор ко­­пальні Павло Овчінніков завжди уваж­­­ний до потреб працівників та всі­ляко сприяє, щоб  медпункт  був сучас­ним, ком­­фортним, забезпеченим  необ­хід­ним медичним устаткуванням, препа­ратами та перев'язочними ма­те­­ріа­лами.

Ольга МАЗУР

 

На фото: завідуюча медпунктом Наталія Кохан (у центрі), медсестра поверхнева Тетяна Міщишин вимірює артеріальний  тиск  працівнику шахти.

 

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz