Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Квітень » 8 » ПРЕЗЕНТАЦІЯ ВИСТАВКИ
06:51
ПРЕЗЕНТАЦІЯ ВИСТАВКИ

У  музеї «Шахтарська слава» ДП «Львіввугілля» відкрилася виставка картин вишитих нитками та бісером на різну тематику – від релігійних образів до державних, патріотичних символів.

Ініціаторами цього заходу були керівник інформаційної служби Марія Коноплицька та профспілковий комітет держпідприємства.

Тематика виставки була навіяна тими подіями, які відбуваються в Україні. Лики святих з вишитих картин ніби підказують нам шляхи до збереження своєї душі у ці важкі часи…

Освятив виставку настоятель храму рівноапостольного князя Володимира м. Червонограда отець Михайло Гнатів, який сказав, що вишиті картини – символ єдності українського народу. Були й нагороди. За активну участь у підготовці виставки вишиванок, присвяченої християнському святу – Великодню, працівниці були відзначені подяками, які вручили технічний директор – перший заступник генерального директора держпідприємства Олег Акімов та голова первинної профспілкової організації Володимир Андрусів.

Народне мистецтво з давніх часів увійшло в український храм: вишиті сорочки, рушники, скатертини, хоругви. Авторки робіт показали, що вишиванка це модно, що це справді наше, генетичне сприйняття світу, яке передається з покоління в покоління українців.

Незабаром у ДП «Львіввугілля» ювілей – 60-річчя з дня видачі на – гора перших тонн вугілля. Майстрині пообіцяли вишити прапор держпідприємства.

Володимир ВОВК

Фото Марини ГРОМИК,  Володимира ВОВКА

 

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz