Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Травень » 26 » ШКОЛА НА «СТЕПОВІЙ»
11:16
ШКОЛА НА «СТЕПОВІЙ»

Учасники школа директорів під головуванням в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Андрія Дяченка, що відбулась на шахті «Степова», вивчали досвід використання анкерного кріплення на цьому вугільному підприємстві.

Директор «Степової» Ярослав Шаварський докладно зупинився на перевагах використання анкерів, керуючись досвідом, що набули прохідники шахти. У 2013 році у 565 штреку вперше використали анкерно-рамковий спосіб кріплення підземної виробки, перед тим детально вивчивши досвід такого методу на шахті «Павлоградська». Фахівці Інституту  геотехнічної механіки НАН України ім. М. С. Полякова, обстеживши геологічні умови «Степової», дали рекомендації щодо доцільності використання анкерного кріплення.

Анкерне кріплення втричі дешевше, ніж аркове, - зазначив Ярослав Теодозійович. – Вартість кріплення одного погонного метра  виробки анкерами - 1444 грн., а рамами – близько 4-4,5 тис. грн. , і це з врахуванням капітальних витрат. Було закуплено дві бурові установки – турбоболтери MQТ-120, анкера, хімкапсули, сітку та використовуємо компресор УКВШ-7,5/7, що був в наявності.  Анкерне кріплення використовуємо вже у третьому за рахунком штреку. Посування підготовчих виробок у середньому – 115-130 п.м щомісяця.

Зазначимо, що Програмою розвитку гірничих робіт на 2014р. передбачено можливість впровадження анкерно-аркового кріплення на шахтах «Межирічанська», «Відродження» та «Червоноградська». І є певні кроки в цьому напрямку. Проте є певні обмеження щодо анкерів. Так,  за словами директора шахти «Червоноградська» Сергія Смеречанського, фахівці

Керівник держпідприємства та директори шахт спустилися у шахту та оглянули 566 штрек,  де зараз прохідники  використовують анкерне кріплення, й на місці детально вивчили цю технологію.

 

Марія ЛУЦЕНКО

На фото: учасники школи.

: | Додав: admin | Рейтинг: 3.5/2
Зробити безкоштовний сайт з uCoz