Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Травень » 19

Екзамен на професійність в умовах жор­с­т­­кої ринкової економіки успішно витримує колектив шахти "Межирічан­ська". А  на самій  же  копальні  резуль­тативно працює вугле­видобувна діль­ниця №3, де начальником Олек­сандр ПАРАЩЕНКО.

…Олександра Валерійовича зустрів у нарядній. Видний, статечний, з легенькою усмішкою на об­личчі. У розмові - виважений, розсуд­ливий, освіче­ний. Він із шахтарської родини, закінчив Черво­ноградський гірничий технікум і Дніпропетровський гірничий універ­ситет. Однак шахтарська доля не завжди була до нього поблажливою: раз у раз перевіряла на міцність, коли проходив школу гір­ництва в колективах заслужених шахтарів України Ми­коли Русюка (шахта “Бендюзька”) та Івана Пле­шинця (”Червоноградська”). Та молодий гірничий інженер з честю виходив із скла ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 19.05.2014

Центральна збагачувальна фабрика (ПАТ "Львівська вугільна компанія") опи­нилася на межі банкрутства. А привів колектив до цього… приватний власник, фактично кинувши діяльність підприємства напризволяще. Своєрідною паличкою-виручалочкою, на думку експертів, для червоноградських збагачувальників може стати консолідація зусиль у вирішенні першочергових проблем з ДП "Львіввугілля" і повернення ЦЗФ у державну власність.

А наразі ситуація на фабриці як ніколи тривож­на. Після тривалої невиплати зарплати, її колектив, де більша частина жінки, призупинив ро­боту. Цей факт викликав занепокоєння у шах­тарських колах. Адже зупинка ЦЗФ змушує ви­сокозольні шахти Прибужжя працювати на пе­­­ре­­повнені склади. До речі, на них уже на­копичилося понад 260 тисяч тонн вугілля, яке чекає на збагачення. Відтак, якщо фабрика не буде працювати, шахти мо ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 19.05.2014

У селищі Ситківці, що на Вінни­чині, ще в  довоєнні часи зростав такий собі парубок Микола МАЗУРЕН­КО. Мав на рік молодшого брата. Жили звичайним життям малень­кого містечка, майже села.

Часи були нелегкі. Батько мотався по відрядженнях, мама увесь день поралася по господарству, заробляла в колгоспі трудодні.

Кому було за хлопцями пригля­нути? В школі вчились так собі, зате беш­кету­вали на "відмінно". Але, дякуючи сусіду - вчителю, якого дуже поважали, якусь "стейку - гейку" мали. Війна застала їх зовсім юними - 17 і 16 років.

Микола був призваний до армії. Став танкістом, брав участь у бойових діях. Горів у танку під Сандоміром у Поль­щі у 1943 році, був пор ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 19.05.2014