Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Червень » 8 » СВЯТО ПРАВДИ І ДОБРА
06:43
СВЯТО ПРАВДИ І ДОБРА

Традиційно 6 червня у Львові журналісти відзначили своє професійне свято.

Дату святкування обрано не випадково, адже саме 6 червня 1992 року є днем прийняття Спілки журналістів України до Міжнародної федерації журналістів. Цей день – свято не тільки кореспондентів, репортерів та телевізійників. Це, так би мовити, і загальнонародний день, адже важко сьогодні уявити собі сучасне суспільство без інформації, без засобів її передачі, без професійного погляду на життєві події і факти.

Святковий захід був ініційований Львівською обласною організацією Національної спілки журналістів України. У затишній залі Високого Замку цього дня зібралися представники обласних мас-медіа. Інформаційну службу ДП «Львіввугілля» представляли її керівник Марина Громик та редактор газети «Гірник» Лариса Гуменюк.

Вітаючи газетярів, телевізійників, журналістів радіо і фотокорів із професійним святом, голова ЛОО НСЖУ , заслужений журналіст України Ярослав Климович наголосив, що сьогодні  головними показниками роботи журналістів Львівщини є відповідальне ставлення до обраної справи і об’єктивність у висвітленні подій.

- Цьогоріч творчу когорту Львівського спілчанського осередку, - сказав Ярослав Іванович, - поповнили молоді журналісти, які тільки починають працювати на професійній ниві.

З вітаннями до журналістів завітали й поважні гості.

- Сьогодні в Україні ЗМІ працюють в особливих умовах, - сказав голова Львівської облдержадміністрації  Олег Синютка. – Журналісти ведуть свої репортажі із найбільш небезпечних точок зони проведення АТО. Але навіть ці «особливі умови» не заважають журналістам робити все для того, щоб їхні читачі, глядачі та слухачі дізнавалися про останні новини першими. Спільно з вами ми робимо велику справу – будуємо Україну. Ті проблеми, якими діляться ваші читачі й глядачі, ви висвітлюєте у своїх матеріалах і доносите таким чином до влади. А влада, у свою чергу, намагається їх розв’язати.

У день свята журналісти і влада вшанували пам’ять сміливих і мужніх військових медійників, які, виконуючи свій професійний обов’язок на сході України, віддали найдорожче – своє життя в бою за правдиве слово.

Під час заходу представників ЗМІ привітав член Національної спілки журналістів України отець Степан Кащук. Він, зокрема, закликав журналістів правдиво і відповідально висвітлювати інформацію, служити людям і добру.

Згадали й ветеранів журналістики, які все життя віддали служінню слову і зараз залишаються небайдужими та вболівають за долю професії.

Успішну діяльність, творчі здобутки і високий професіоналізм представників обласних ЗМІ відзначили Почесними грамотами НСЖУ, Львівської облдержадміністрації, Подяками та преміями «Сучасність» імені професора Володимира Здоровеги. Приємно, що за багатолітню працю на журналістській ниві Почесною грамотою ЛОДА нагороджено редактора шахтарського часопису «Гірник» ДП «Львіввугілля» Ларису Гуменюк.

Нехай кожне Ваше слово, шановні журналісти, буде корисним і дієвим, а ваша праця гідно оцінена аудиторією читачів, глядачів та слухачів.

Олена ГАЛИЦЬКА

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz