Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Травень » 26 » ВАМ ПРОДОВЖУВАТИ ІСТОРІЮ ВУГІЛЬНОГО БАСЕЙНУ, -
11:41
ВАМ ПРОДОВЖУВАТИ ІСТОРІЮ ВУГІЛЬНОГО БАСЕЙНУ, -

наголосив в.о. генерального директора ДП "Львіввугілля" Андрій ДЯЧЕНКО під час вручення посвідчень першим випускникам відновленої школи кадрового резерву.

У житті кожної людини є моменти, коли ви­никає потреба щодо якісних змін. Найкращий крок у цьому напрямку - здобуття відповідних знань. Підтвердженням цьому стало навчання інженерно-технічних працівників шахт держпід­приємства  у  школі  кадрового  резерву,  яка не­щодавно відновила свою роботу.

Метою даного навчання було залучення моло­дих спеціалістів-вугільників до професійного росту, надання можливості зробити свій перший крок до заміщення відповідальних посад началь­ників діль­ниць шахт, а також самореалізувати себе як профе­сійно, так і особистісно.

У Червоноградському учбово-курсовому ком­бінаті 19 слухачів, а це - заступники та помічники начальників дільниць, начальники змін та гірничі майстри вугільних підприємств ДП "Львіввугілля" протягом місяця з 7 квітня по 5 травня 2014 року пройшли відповідний курс теоретичного навчання. Провідні спеціалісти технічної, виробничої, енерго­механічної служб, служби охорони праці та юри­дичної, управління якості вугілля і стандартів, а також Львівсько-Волинського гірничорятувального загону та Західної міжрегіональної інспекції з нагляду у вугільній промисловості упродовж цього періоду ділилися неабияким досвідом з пред­ставниками кадрового резерву.

 Вітаючи слухачів із завершенням навчання,  в.о. генерального директора ДП "Львіввугілля" Ан­дрій Дяченко підкреслив, що відновлення роботи школи кадрового резерву, до списку якої увійшли кра­щі виробничники, дає змогу майбутнім керівни­кам середньої ланки здобути не тільки тео­ретичний досвід, а й досвід, набутий на виробниц­тві.

- Протягом першого кварталу, - наголосив Анд­рій Павлович, - ДП "Львіввугілля" працювало в режимі  виконання  виробничого завдання, нарощувався вуглевидобуток, в середньому щодоби шах­тарі видавали на-гора 5,5 тис тонн вугілля,  планується ввести в дію 306 лаву на шахті "Від­родження" та 134 на шахті "Степова". Це потужні очисні забої, які сьо­годні можуть суттєво додати у вуглеви­до­буток, щодоби видобуваючи 7-7,5 тис тонн. До кін­ця року заплановано ввести 12 лав. А для цього потрібні кошти.

Спілкування в.о. генерального директора ДП "Львіввугілля" Андрія Дяченка зі слухачами, яких ці­кавили питання найближчої перспективи вугіль­ного басейну, а саме: приватизація шахт, якість та відвантаження вугілля, стосунки із збагачувальною фабрикою, охорони праці тощо, відбулося надзвичайно відверто. Відповіді першого керівника були лаконічними та оптимістичними.

За словами в.о. генерального директора Андрія Дяченка, в Міненерговугілля його запевнили, що нецивілізованого закриття шахт Прибужжя не буде, а навпаки - мова йде про розвиток вугільної галузі.

- Стабільна робота шахтарів, - сказав Андрій Павлович, - забезпечує зростання продуктивності праці, регулярну виплату заробітної плати, збере­ження і створення робочих місць та розвиток соці­альної сфери. У вугільному басейні Львівщини є трудові колективи, які демонструють особливо ре­зультативну роботу. Це вуглевидо­бувники під керів­ництвом Анатолія Потопи (шахта "Великомостівсь-ка"),  Степана Грицака ("Лісова"), Івана Пле­­щинця ("Червоноградська") та колективи прохідників, які очолюють Андрій Куц ("Відрод­жен­ня"), Володимир Приходько "(Великомос­тівська"), Вадим Крась ("Степова"), Олександр Ти­­тюк ("Лі­сова"). Отже, це достойний приклад для наслідування.

Після сумлінного навчання і напружених іспитів слухачі отримали посвідчення щодо підвищення кваліфікації за програмою для інженерно-технічних працівників  резерву на заміщення посади на­чальника дільниці, які в урочистій атмосфері вручив відповідальний за організацію і проведення навча­льного процесу заступник директора з гірни­чих ро­біт держпідприємства  Ярослав  Савка.

Випускники школи висловили щиру подяку лекторам-фахівцям,які протягом усього часу ство­рювали комфортні умови для високопродук­тивного навчання та надавали можливість отримати профе­сійні знання та виробничу майс­терність.

У рамках урочистого вручення посвідчень слу­хачів щиро привітали директор з кадрів і соцпитань держпідприємства Іван Войценко, правовий техніч­ний інспектор Львівської тер­організації ППВПУ Петро Смаль та директор Червоноградського УКК Григорій Мочульський і побажали їм в подальшому наполегливості та натхнення при виконанні своїх службових обо­в'язків, успішно втілювати отримані знання у про­фесійній діяльності.

До цього додамо, що таке навчання інженерно-технічних працівників, зарахованих до кадрового резерву, пе­ріодично відбуватиметься у ДП "Львіввугілля" у відповідності із розробленою та затвердженою навчальною програмою.

 

Лариса ГУМЕНЮК

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz