Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Травень » 6 » ВІДРОДЖЕННЯ МАЄ ПЕРСПЕКТИВУ
12:49
ВІДРОДЖЕННЯ МАЄ ПЕРСПЕКТИВУ

У  першу неділю квітня своє професійне свято відзначили гео­лого-маркшейдерські служби шахт ДП "Ль­віввугілля". Сьогодні наш співро­з­­мов­ник - Богдан Миклюш, який 20 років працює на шахті "Від­род­ження" на посаді головного марк­шей­дера.

- У штаті працює 12 високо­квалі­фікованих спеціалістів, з них 4 підзем­них робітника,- розповідає Бог­дан Яро­сла­вович. -У наші обов'язки входить вивчення залягання вугільних і бокових порід, проведення випробу­вань гір­ничих виробок, а також скла­дан­ня карт потенційно небезпечних місць по вики­донебезпечних пластах, гірничо-геоло­гічних прогнозів на ве­дення очисних і підготовчих робіт тощо.По підприємству станом на 1 січня 2015 року балансові запаси вугілля різних марок становлять 13 млн 447 тис тонн, а промислові - 7 млн 074 тис тонн.

У майбутньому у шахти хороші перспективи. Цього року планується при введенні в експлуатацію 306 лави, запаси якої складають 197 тис тонн, використати для виймання якісного вугілля, яке підприємство зможе від­вантажувати напряму споживачеві, стругову установку УСТ 2М "Супутник". До липня 2016 року буде підготовлена гірничими роботами нова 168 лава з запасами низькозольного рядового вугілля 140 тис тонн, запуск якої запла­новано у серпні.

На сьогоднішній день видобуток вугілля ведеться з 438 лави, яка була здана в експлуатацію у березні 2013 року (запасів залишилося 20 тис тонн) та з 430-ої, очисні роботи прово­ди­тимуться до кінця року.

Взамін 430 лави готується 432 з запасами рядового вугілля 240 тис тонн.

 

Володимир ВОВК

 

На фото: (зліва направо) дільнич­ні маркшейдери Світлана Сичевська і Вік­торія Вишневська, головний марк­шейдер Богдан Миклюш, технік-карто­граф Ольга Білань, головний геолог Вікторія Гейко та оператор комп'ю­тер­ного набору Мар'яна Поліщук.

: | Додав: admin | Рейтинг: 1.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz