Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Травень » 6 » ЖИТТЯ У ПОДАРУНОК
12:51
ЖИТТЯ У ПОДАРУНОК

У гематологічному відділенні Львівської об­ласної дитячої клінічної лікарні на лікуванні по­стійно зна­ходяться десятки дітей, третині з яких перели­вання компонентів крові потрібне щодня. Уже кілька років поспіль група гірників з шахт ДП "Львіввугілля" ад­ресно здає кров для мале­ньких пацієнтів.

Започаткована ця благородна справа у 2010 році колишнім гірником шахти "Відродження" Юрієм Сікорою. За кілька років хвороба забрала його, але благодійну традицію колеги підтримують. Активіст донорського шах­тарського руху, колишній гірник шахти "Межирічанська" Іван Шабля розповідає, що здавати кров для хворих дітей раз у два місяці їздять кілька десятків гірників, бу­ває, до них долучаються друзі та знайомі.

- Окрім здачі крові, ми відвідуємо дітлахів, які лікуються у стаціонарі, - розповідає Іван Михайлович. - Приходимо до них, звісно, не з порожніми руками: нові іграшки бодай на хвилину відволікають від болю. А з транспортом нам допомагають і адміністрації шахт, і профспілки, і міський голова Червонограда сприяв у лютому.

Остання поїздка відбулася у лютому. Свою порцію крові на виготовлення препаратів для підтримки онко­хворих малят здали Андрій Деркач, Василь Гай­дамаха, Ігор Дмитришин, Олег Смолін, Андрій Малицький, Олек­сандр Тарасенко, Володимир Задолинний, Іван Шабля, Віктор Скібінський, Олег Вець, Сергій Шарко, Анд­рій Булик, Микола Кінах, Руслан Дебеляк, Іван Сав­ченко, Юрій Бакун, Ярослав Горбатюк, Сергій Каменський, Ми­хайло Канюк, Володимир Малицький.

 

Від редакції:

Контактні телефони для тих,

хто хоче поповнити групу донорів:

0961379401, 0992149719.

 

Марія ЛУЦЕНКО

 

На фото: гірники в обласному

 центрі переливання крові.

: | Додав: admin | Рейтинг: 1.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz