Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Квітень » 29

Учбово-курсовий комбінат ДП "Львіввугілля" вже понад піввіку готує спеціалістів для шахт. Тут про­ходять курси з підвищення кваліфікації та на­в­чання з охорони праці.

Торік навчено 878 чоловік, підвищили кваліфікацію-1095 та загалом навчання з ОП пройш­ли 1316 слухачів. Випущено в 2015 році 37 груп за спеціальнос­тями: про­хідник, ГОЗ, ГП і МПУ, машиніст підйому, машиніст елек­т­­­ровозу, МГВМ, електро­слю­сар підземний. Є курси, на яких ос­вою­ють нову спеціальність з від­ривом від ви­роб­ництва та без від­риву, або індивідуальне нав­чан­ня. Зокрема, на 2016 рік запланована підготовка 703 спе­ціалістів, 976 чоловік зможуть підвищити свою кваліфі­кацію, а 1064 - пройдуть навча ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 29.04.2016

За січень-березень цього року при плановій зольності 44,2% фак­тична  зольність  видобутого  шах­тами  ДП  "Львіввугілля"  твердого па­лива склала 44,1%, що нижче пла­нової на 0,1%.

Проведений аналіз засмічення ву­гілля породою показав, що основними факторами засмічення вугілля та збіль­шення зольності є: складні гірни­чо-гео­логічні умови в очисних забоях, де, як наслідок, відбувається засмічен­ня від обрушень порід покрівлі, засмі­чен­ня породами "несправжньої" по­к­рі­в­лі та ска­чування гірничої маси від проход­ження  гірничих  виробок  в за­гальний вуглевидобуток.

Шахти "Великомостівська& ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 29.04.2016

У народі кажуть, що світ тримає­ться  на  жіночому розумінні та тер­пінні.  Надія ЛИС, завідувачка мед­пунк­том  шахти "Червоноградська", з цим твердженням сперечатися не стала. Кому, як не їй, медичному пра­цівнику з майже п'ятдесятилітнім ме­дичним стажем (до  речі, 23 роки з них вона на чолі  колективу медсес­тер шахти), праця в царині охорони здоров'я  зрозуміла без коментарів.

Про своїх колег, сестер милосердя, з якими працює поруч вже не один рік, Надія Йосипівна розповідала автори­тет­но та з повагою. Говорила як допома­гають шахтарям берегти, а, якщо потріб­но, й відновлювати здоров'я, а також про те, як самотужки створюють зати­шок в невеликому, однак дійсно охай­ному приміщенні здоровпункту, підтри­мують чистоту і порядок.

- У колективі працюют ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 29.04.2016