Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Вересень » 2 » ДОБРИЙ ДЕНЬ, КРАЇНО ЗНАНЬ!
11:20
ДОБРИЙ ДЕНЬ, КРАЇНО ЗНАНЬ!

 

1 вересня у День знань пролунав перший дзвоник нового навчального року. У всіх загальноосвітніх закладах шахтарських міст Червонограда, Соснівки, селища Гірник та Сокальського району відбулися урочисті лінійки.

У найрейтинговішому навчальному закладі – Червоноградській гімназії - школярів з початком нового  навчального року привітав міський голова Ігор Чудійович:

- Впевнений, що саме ви – молоді та добре освідчені люди у недалекому майбутньому стане гордістю нашого краю. Старанно навчайтеся та будуйте нашу Україну!

Тема першого уроку, яким відкрили цей навчальний рік, звучала  так: «Україна – це ми!».

У загальноосвітній школі №2 урочистості розпочалися з виконанням Державного Гімну України. Привітав присутніх зі святом директор школи, відмінник освіти Олексій Брух.

- Сьогодні особливий день після літніх канікул, діти з новими силами приступають до нового навчального року. Роки, проведені в школі та отримані тут знання, – це саме той досвід, який буде вам, діти в пригоді, коли ви станете на стежку дорослого життя. Сьогодні наша держава переживає непростий період, вона на початку великих і серйозних перетворень. Я думаю, що дуже важливо, щоб у нашій країні росло покоління розумних і освічених громадян. Пам’ятайте, що ви – українці і повинні знати свою історію, рідну мову, шанувати традиції та отримувати знання і досвід, щоб розвивати наше місто та державу,- сказав Олексій Петрович.

 

А найрадісніша мить була для першачків школи  - а у другій школі цьогоріч п’ятдесят. Їх на святкову лінійку привели майбутні випускники – одинацятикласники, привітали та подарували найменшим шкільні приладдя. Та перший для них шкільний урок про мир в Україні назавжди залишиться у їхній пам’яті.

У добру путь в країну знань учнів благословив молитвою та окропив святою водою настоятель Червоноградського храму рівноапостольного князя Володимира отець Михайло Гнатів.

У цьому навчальному році в школах міст Червонограда, Соснівки та селища Гірника вперше за парти сіли 1079 першокласників. Це майже на 100 учнів більше, ніж торік.

У школах Сокальщини учні також на урочистих лінійках привітали педагогів зі святом. У селі Забужжя  віршовані виступи дітлахів розчулили батьків до сліз…

Мирного неба та гарних вам оцінок, дорогі діти!

Марія ЛУЦЕНКО

Володимир ВОВК

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz