Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Серпень » 2 » ГОЛОВНЕ СВЯТО ГІРНИКІВ ПРИБУЖЖЯ
06:24
ГОЛОВНЕ СВЯТО ГІРНИКІВ ПРИБУЖЖЯ

Незабаром День шахтаря, який гірники Львівщини відзначатимуть 28 серпня, в останню неділю міся­ця. Це, без перебільшення, найваж­ли­віше свято багатотисячної армії шах­тарів, мужніх і відважних лю­дей, які на п'ятсотметровій глибині видо­бувають вугілля, забезпе­чую­чи роз­виток економіки України.

Це свято - данина всенародної по­­ваги шахтарям, чия нелегка праця дає життя промисловості регіону, зміцнює потужність країни. Для львів­ських шахтарів, як і для всіх україн­ських гір­ників, вугілля - це наше ми­нуле, сьогодення і майбутнє, це ос­­но­ва ос­нов нашого життя, наше голов­не багатство. Ми називаємо вугілля чор­­ним "золотом", і в цьому є особ­ливий зміст. Це визнання його цінності, важ­ливої ролі, яку воно відіграє в еко­номіці країни, даючи  людям  тепло, світ­ло, енергію, затишок і комфорт.

Майже шістдесятилітня історія ста­новлення і розвитку вугільної галузі Гали­чини має видатні досягнення, тру­дові перемоги не одного покоління шах­­тарів. І сьогодні зберігаються і під­тримуються їхні славні традиції. Для цього сподіваємося на підтримку Уря­ду та Міненерговугілля.

Заходи з підготовки та відзначення 69-річниці професійного свята шах­та­рів були затверджені наказом ДП "Ль­вів­вугілля". Підготовкою займає­ться оргкомітет під головуванням в.о. гене­рального  директора  Андрія  Дя­ченка. До  складу  оргкомітету також уві­­йшли керівники служб держпід­при­ємства, голова Львівської терито­ріа­льної ор­ганізації Профспілки пра­ців­ників вугільної промисловості Ук­раї­ни Олег Тур­чин та голова Регіона­льного о­­б'єд­нання  Незалежної  проф­спілки гір­ників Ук­раїни міста Черво­­нограда Віталій Оні­жук.

Крокуючи назустріч Дню шахтаря, трудовий колектив держпідприємства у травні подолав півмільйонний рубіж вуглевидобутку. І надалі гірники про­довжують вкладати зусилля, вирі­шу­вати складні виробничі завдання, які скеровані на трудові досягнення.

Оргкомітет розробив умови пре­мію­вання колективів вугледо­був­них та прохідницьких дільниць. До уваги братимуть й допоміжні дільниці шахт. За підсумками комісії грошові премії за значний обсяг вуглевидобутку та най­більше проходження гірничих ви­ро­бок отримають кращі трудові колек­тиви.

Урочистості з нагоди професійного свята розпочнуться 25 серпня  в ДП "Львіввугілля", а наступного дня уро­чисті збори відбудуться на шахтах і ві­докремлених підрозділах. Тради­ційно кращі гірники отримають дер­жавні, галузеві та регіональні наго­роди.

Вшановуючи пам'ять про тих, хто не повернувся з вугільних забоїв та по­мерлих шахтарів, у церквах міст Чер­­вонограда, Соснівки та селища Гір­ник відбудуться поминальні Бого­служіння, також священики відправ­лять молебні за здоров'я гірників і їхніх родин. Про­йде й загальноміська пана­хида біля пам'ятника  "Загиблим шах­тарям" у Червонограді.

Заходами з відзначення профе­сій­ного свята передбачено спецвипуск газети "Гірник",  випуск  і  трансляцію на місцевому телебаченні святкового теле­фільму, підготовленого теле­сту­дією "Шахтарські горизонти"  на тему шахтарської праці, організацію і про­ведення спортивних змагань у містах Червоноград,  Соснівка та селищі Гір­ник. Також трудові колективи впоряд­кують шахтні поверхні, закріплені території шахтарських міст і селища, по­новлять фотовітрини кращих пра­ців­ників підприємств.

Представники оргкомітету від­віда­ють сім'ї загиблих на виробництві шах­тарів, багатодітні шахтарські родини, ін­ва­лідів виробництва, а також гірни­ків, які перебувають на стаціо­нарному лікуванні у міських лікарнях, для яких адресна  матеріальна  допо­мога  від ДП "Ль­віввугілля" стане най­кращим пода­рунком.

У день святкування 28 серпня, у міському парку Червонограда працю­ватимуть атракціони для дітей, прово­ди­тимуться спортивні змагання та від­будуться виставки-продажі виробів самодіяльних майстрів.

…Під свист куль та обстріли гар­мат в зоні проведення АТО на Сході Ук­раїни мобілізовані до лав ЗСУ шах­тарі два роки поспіль відзначали своє про­фе­сійне  свято. Попри  вибухи та пос­тійну небезпеку гірники з шахт ДП "Ль­вів­вугілля" згадували своїх товари­шів по вугіллю, тих, з якими пліч-о-пліч видобували чорне "золото". І сьо­годні понад сто представників мужньої про­фесії продовжують самовіддано за­хи­щати рідну землю від ворога, спо­діваючись, що настане час і День шахтаря буде відзначатись під мирним ук­раїнським небом.

Шахтарська праця надзвичайно небезпечна і вкрай важка. А зараз, коли енергоносії значно подорожчали, вона стала досить необхідна. Тому в Червонограді не забувають за шахта­рів і щороку вшановують їхній нелег­кий труд.

                                                      Лариса ГУМЕНЮК

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz