Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Серпень » 02

| Добавил: admin | Дата: 02.08.2016

Під постійним контролем керів­ництва ДП "Львіввугілля" питання підготовки шахт і допоміжних під­при­ємств до роботи в осінньо-зи­мо­­вий період 2016-2017р.р. На засі­дан­ні  спеціальної  комісії  було від­­­зна­чено, що із запланованих на­казом № 58 від 18.03.2016 року 176 заходів, уже виконано 44, інші в процесі роботи.

Підготовка вугільних підприємств до наступного осінньо-зимового пе­ріо­ду розпочалася із закінченням то­ріш­нього опалювального сезону. Були розроблені та затверджені організа­цій­но-технічні заходи, в яких передба­чені графіки виконання робіт і прид­бан­ня необхідних обладнання та ма-те­ріа­лів. Сьогодні основна увага зо­се­­ред­жена на підготовці до роботи взим­ку головних виробничих підрозді­лів держ­підприємства - шахт. Наразі силами ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 02.08.2016

Про сучасні проблеми колись ус­пішного вугільного підприємства й шляхи виходу з кризи розповідає призначений у липні виконую­чим обов'язки директора шахти “Межирі­чанська” Ігор КРОКОШ.

- За перше півріччя гірники "Ме­жирі­­чанської" видали на-гора 72 996 тонн рядового вугілля. До плану не додано 39 004 тонни. У липні при плані 1075 тонн в добу піднімається на по­верхню 609 тонн.

Зараз працюємо двома лавами. Як­що введена у роботу в травні лава №191, де очисні роботи веде колектив вугле­видобувної дільниці №6 (началь­ник Андрій Труш, бригадир Василь Жеребецький), вже вийшла з монтажної камери і видобуток з неї близький до планового показника 504 тонни у добу, то лава №390 працює незадовільно. Цей очис ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 02.08.2016

Незабаром День шахтаря, який гірники Львівщини відзначатимуть 28 серпня, в останню неділю міся­ця. Це, без перебільшення, найваж­ли­віше свято багатотисячної армії шах­тарів, мужніх і відважних лю­дей, які на п'ятсотметровій глибині видо­бувають вугілля, забезпе­чую­чи роз­виток економіки України.

Це свято - данина всенародної по­­ваги шахтарям, чия нелегка праця дає життя промисловості регіону, зміцнює потужність країни. Для львів­ських шахтарів, як і для всіх україн­ських гір­ників, вугілля - це наше ми­нуле, сьогодення і майбутнє, це ос­­но­ва ос­нов нашого життя, наше голов­не багатство. Ми називаємо вугілля чор­­ним "золотом", і в цьому є особ­ливий зміст. Це визнан ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 02.08.2016

У дитячому таборі ОЛК "Ровес­ник" ДП "Львіввугілля" 20 липня від­­­­бу­лося урочисте відкриття тре­тьої та­бірної зміни.

Центральна алея заповнилась ді­ть­ми, що позагоново вишикувались і, не­зважаючи на те, що нещодавно при­їхали, уже придумали назви загонів і впевнено скандували гасла. Від­по­чи­вають діти з  Київщини, Львівщини, Лу­ганщини та Харкова. Отже, щоб  оз­доровити свою дитину, на Галичині є такий чудовий табір: хвой­ний ліс, спор­тивні майданчики, ком­форт­ні кімнати, плавальний басейн, п'я­ти­разове хар­чування, лікувальні про­цедури.

Директор оздоровчо-лікувального комплексу Василь Карвацький тепло при­ві ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 02.08.2016

У  Програмі  розвитку гірничих ро­біт у 2016 році наголошено на збі­ль­шення обсягів повторного ви­ко­ри­с­тання металевого арко­вого кріп-лення, що  вилучається з гір­ничих ви­робок,  які погашаються на  шах­тах  ДП  "Львіввугілля".

Вилучення аркового кріплення ве­деться за спеціальною техно­ло­гією, що запобігає його руйнації. Не­при­датні для відновлення комплекти арки вико­ристовуються для виготов­лення між­рамкових стяжок і планок для замків кріплення.

У червні 2016 року на шахтах ДП "Львіввугілля" погашено 1372 м гір­ни­чих виробок (+205 м до Програ­ми), вилучено 1531 комплект арко­вого кріп­лення - це 90 % від мета­ло­ємності пога­шених гірничих виробок (норматив 85%) й повторно викорис­тано&nb ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 02.08.2016

На відкритому чемпіонаті Кубка світу з пауерліфтингу в Луцьку вик­ладач Червоноградського гірни­чо-економічного коледжу Валерій КО­ЛЯДЮК (на фото)  виборов  титул чем­піона у вправі "жим штанги ле­жачи".

- З дитинства мав потяг до всього важкого, бо хотів бути сильним, - роз­повідає він. - Пробував себе у різних ви­дах спорту, але обрав саме пауер­ліфтинг. Навіть не пригадую, скільки ро­ків цим займаюся. "Зав'язати" хотів неодноразово, але цей вид спорту став для мене наче допінг.

Хоча Валерій Ананійович викладає у коледжі нарисну геометрію та інже­нер­ну графіку, в студентському гур­тожит­ку облаштував тренажерний зал, де молодь має змогу підтягнути свої м' ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 02.08.2016

 

Щороку з нагоди професійного свята в шахтарському Червоно­граді проводя­ться спортивно-ма­сові за­ходи.

На  міському стадіоні "Шахтар" зби­рається чимало вболівальників та спортсменів різних вікових кате­горій, які приходять, щоб показати свої вмін­ня, позмагатися та отримати масу пози­тивних емоцій від занять спортом та спілкування із друзями.

 Про спортивні заходи, що відбу­дуться напередодні професійного свя­та гірників, розповів голова ФСТ "Україна" Володимир ГАМАЛЬЧУК:

 - На початку серпня стартує міні-спар­такіада з футболу, серед  колек­тивів шахт ДП "Львіввугілля". У рам­ках традиційних "Шахтарських забав" на  стадіоні  "Шахтар"  відбудуться cпор­тивні змагання із настільного те­нісу, гирьового спорту, перетягуван­ня линви, ша­хів, шашок, підтягування на перекла­ди ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 02.08.2016

Невдовзі  Львівщина відзнача­тиме свято людей, які звитяжно пра­цюють в земних надрах. Вони спус­ка­ються на півкілометрову глибину, щоб здобути "сонячний камінь". Сьо­годні ми познайомимо читачів з бри­га­диром вуглеви­до­був­ної дільниці №1 шахти "Лісова" ДП "Львівву­гіл­ля"  Іваном  ТРОЦЬ­КОМ (на фото в центрі), у якого за плечима 15 років гірничого стажу.

 Іван народився в шахтарському краї, у мальовничому селі Сілець, Со­кальського району Львівщини, де з ві­кон будинків видно шахтні терикони, а повітря має запах диму та вугілля. На шахтах ДП "Львіввугілля" Іван Васильо­вич з 1996 року. Починав  працювати гірником  поверхневим  ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 02.08.2016

Як повідомив директор Черво­но­­градського  УКК   ДП  "Львівву­гілля" Григорій  МОЧУЛЬСЬКИЙ за шість мі­сяців 2016 року посвід­чен­ня про про­ходження курсів та здо­буття гірни­чих спеціальностей для шахт держ­підприємства отримали 309 шах­тарів.

За цей період також пройшли під­вищення кваліфікації 468 чоловік та нав­чання з охорони праці 441. Групи фор­му­вались згідно заявок, поданих вугільним підприємством, спеціалістів готували кваліфіковані викладачі уч­бо­вого комбінату. Загалом у 2016 році запла­новано підготувати 472 спе­ціа­ліс­та  для  вугільних підприємств, зо­кре­ма, гірників  з  ремонту гірничих ви­робок - 43, гірників очисного забою-62, гірників підземних - 25, гірників під­земних і ма­шиністів підземних установок, які про­ ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 02.08.2016

Гірники дільниці з видобутку ву­гілля, яку очолює досвідчений гірни­чий інженер Сте­пан ГРИЦАК, у липні на  добу  видають  на-гора  850  тонн якіс­ного твер­дого палива, а у першо­му півріччі вугле­видобуток стано­вив  139 650 тонн,  "плюс"  до  плану - 16 650 тонн.

Зважаючи на поставлене перед дер-жав­ними вугільними підприєм­ства­ми завдання  Міненерговугілля  України працювати прибутково, у ДП "Львівву­гілля" Програма розвитку гірничих робіт на 2016 рік спрямована на відпрацю­ван­ня насамперед низькозольних за­пасів вугілля. Тоді не обтяжена витра­та­ми на збагачення товарна продукція скеровується безпосередньо спож ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 02.08.2016

Жодна  установа  не  може обій­тись  без  бухгалтера. У перед­день про­фесійного свята (15 липня) журна­ліс­ти "Гір­ника" завітали у бухгалтерію шахти "Сте­пова".

 Це одна із найстаровинніших про­фесій. Цікаве походження назви. З дав­ніх-давен людей, що вели фінан­совий облік, називали просто писцями. Пер­шого бухгалтера призначено нака­зом імператора ще у ХV столітті у Ав­стрій­ській імперії, а саме слово по­­хо­дить від німецького Buch - книга, Halter-той, що її тримає, і в перекладі оз­начає "реєстратор господарських опе­рацій або  відповідальний  за  орга­нізацію і пра­­вильне прочитання облікових да­них".

... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 02.08.2016

 

Лабораторія  з  контролю умов праці Управління "Західвуг­лепром­санекологія" - єдина державна лабо­ра­торія у Львівській області,спе­ціа­­лісти  якої  проводять досліджен­ня на вугільних підприємствах ДП "Ль­віввугілля" щодо вмісту кремнію діо­­к­сиду у вугільному чи по­родному пилу  для  встановлення гранично до­пустимої  концентрації пилу. Також дослідження ведуться на підприємствах всіх галузей Ль­вівщини.

Про роботу цієї структурної оди­ниці розповідає начальник Управ­ління Романна ГОДІСЬ.

-  Лабораторія атестована на право проведення вимірювань, ві ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 02.08.2016