Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Серпень » 22

 

Пропонуємо увазі читачів "Гір­ника" спогади члена Асоціації пи­сь­менників України,голови Червоно­­град­ського літературно-мистецького об'єд­нання  "Оберіг", Оксани  КАР­НА­ГИ-ЛЕГУЦЬКОЇ  про повну випро­бу­вань долю її батька Йосипа, у якій тісно сплелися національно-визво­льна боротьба за Українську держа­ву та шахтарський гарт.

“ …Ще зовсім малим хлопчиськом Йосип пройшовся по німецьких табо­рах, по фронтових дорогах та на приму­сових каторжних роботах сталінських таборів… На далекій півночі неосяж­ного Союзу в Комі АССР над річкою Інта розмістились табори для прибор­кан­ня непокірних, основу з яких склада­ли політичні в'язні. Ця місцев ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 22.08.2016

Традиційно напередодні   Дня шах­­­таря  комісія з визначення кра­щих бригад з вуглевидобутку, про­ве­дення  гірничих  виробок та кра-щої  допоміжної  загально­шахтної ді­ль­ни­ці розглянула на­дані копаль­нями показники про роботу  ви­роб­­ничих  підрозділів  з  початку 2016 року.

Згідно з наказом від 15.08.2016р. №157, кращими стали гірники вуг­ле­­видобувної  бригади  Івана Троць­ка, на­чальник  дільниці Степан Грицак, з шахти “Лісова”. За сім місяців цього року шах­тарі з лав №№173,176 вида­ли на-гора 161 750 тонн високоякіс­но­го ву­гілля, що становить 112,3 від­сотків  до плану.

 Серед ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 22.08.2016

Війна обов'язково закінчиться. Про подвиг  українського  солдата буде написано багато книжок, вір­шів, пісень. І головною тезою в текс­тах авторів будуть присутні слова письменника Івана Багряного: "Ми є. Були. І будем ми. Й Вітчизна наша з нами".

Гірничий майстер дільниці ВіТБ Ва­силь Павлівський, родом з шахтар­сь­кого селища Гірник, влаштувався на шах­ту "Відродження", яка знаходиться неподалік, одразу після закінчення Львів­ського національного університету "Львів­ська політехніка" за спеціаль­ніс­тю “Інформаційні мережі зв’язку”. Нав­чан­ня у виші не було пов'язане з гір­-ницт­­вом, тому довелося отримати про­філь­ну освіту у Червоноградському гір­ничо-економічному коледжі за спеціа­ль&s ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 22.08.2016