Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Серпень » 23

 

Тарас ЙОСИПІВ,

в.о. гірничого майстрадільниці підіймальних установок шахти “Лісова”:

 

-­ На шахту влаштувався рік тому після навчання в Червоноградському гірничо-економічному коледжі. Зараз продовжую освіту у Націо­нальному гірничому університеті (м.Дніпро).

Мені пощастило працювати з лю­дьми, від яких багато вчуся - це на­чальник ДПУ Володимир Смага, бри­гадир Михайло Василюк. Практич­ні навички перей­мав від свого настав­ника з часів практики - електро­слю­саря Ігоря Гайдюка та кріпильника Віталія Біле-ць­кого. Дякую їм за науку, та, користуючись нагодою, вітаю всю шах­тарську спільноту з професій­ним свя­том. Успіхів вам та благополуччя, до­рогі колеги!   

| Добавил: admin | Дата: 23.08.2016

Володимир МАНЬКУТ,

бригадир прохідників шахти "Червоноградська" у 2005 - 2013рр., заслужений шахтар України, кавалер знаку "Шахтарська слава":

- День шахтаря для мене завжди було підбиттям під­сумків за від­працьований рік. Йшли з бри­гади  на пен­сію  ветерани, приходили зовсім юні хлоп­чаки, які на очах мужніли та на­­биралися розу­му, змі­нювались за­бої, чергувалися  смуги  не­вдач та ро­бо­­та по-мак­симуму…

Як гірник з май­же тридцятилітнім стажем, бажаю своїм молодшим коле­гам того, що зав­ж­ди бажав собі: щоб усе лади­ло­ся в родині й на роботі, щоб хотілося і мог­ло­­ся пра­цю­вати на пов­ну, без при­к­рих тра ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 23.08.2016

Визнанням високих стандартів лікувально-оздоровчого комплексу ДП “Львіввугілля” “Ровесник” є спів­праця з Спілкою української молоді, що протягом літа вже третій рік по­спіль організо­вує на базі санато­­рію ви­ховно-відпочинкові та­бори.

  Як повідомляє сайт СУМ, відпочи­вають у благодійному таборі СУМ "Ми-Украї­на!" не лише “сумівці”, але й діти-пере­селенці та діти вояків АТО.

Лейтмотивом цьогорічного бла­го­дійного табору є тема єдності Украї­ни. Окрім занять та відпочинку в таборі на дітей чекали мандрівки - юнаки та дів­чата  здійснили ознайомчу  поїздку  у м.Чер­воноград, відвідали старовин­ний Палац Потоцьких, де нині розташо­ва­но музей (на фото).

Один із днів у серпні табо ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 23.08.2016

Нову лаву напередодні профе­сійного свята  у  серпні  розпочина­ють експлуа­ту­вати на шахті "Вели­ко­мо­стів­ська".

Завдання гірників вуглевидобувної дільниці, де начальником заслужений шахтар Украіни Анатолій По­то­па, - як­най­швидше вийти на пла­новий добо­вий  видобуток  900  тонн з цього  очис­ного  забою.  Лава  №116  із  за­­пасами 116 тис тонн прокладена по краю шахт­ного поля і очевидно, що бу­де непрос­тою в роботі - через численні гео­логічні порушення та зони підвище­ного гірни­чого тиску. Проте гірникам не звикати до труднощів. Інженерно-тех­нічні пра­ців­ники дільниці - заступник начальника Михайло  Земко, помічники Олександр Маркін та  ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 23.08.2016

Дорогою  у  забій  нікому  не оми­ну­ти шахтної лампової, адже лише промінчик світла з заряджених дбай­ли­вими  жіночими  руками світиль­ників  дає мож­ли­­вість ося­гати робочий простір у зем­них гли­бинах.

Ззовні  робота лампівниць шахти “Від­родження” вигля­дає досить прос­тою: видати шахтарю жетон, світиль­ник, саморятівник чи респіратор й прий-няти їх після зміни. Проте їхні обов'язки значно ширші. По­верх­невий електро­слюсар Іванна Лев­ків щозміни займає­ться видачею метанометричної апара­тури (інтерфе­­ро­мет­рів, апаратів "Сигнал-5") гір­ничим майстрам та інже­нер­но-тех­ніч­ним пра­цівникам, пере­віряє на справність здані прибори т ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 23.08.2016

Серед курсантів, які проходять підготовку у Червоноградському уч­бо­во-курсовому  комбінаті  за  спе­ціальністю  "гірник  підземний"  сьо­го­д­ні навчаються й випускники-2016 з Чер­во­но­градського гірничо-еконо­міч­ного коледжу, які після його закін­чення за  сприяння  ДП "Львів­ву­гілля" працевлаштовані на шахти При­бужжя.

Напередодні журналісти  "Гірника" зустрілися з представниками молодого покоління вуглекопів, які цьогоріч впер­ше відзначатимуть День шахтаря як про­фесійне свято.

Степан ЯВОРСЬКИЙ - учень гір­ни­ка підзем­ного ДПР-1 шахти "Ч ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 23.08.2016

У  Червоноградській філії  Ль­вів­ського музею історії релігії  се­ред підшивок старих газет збері­га­є­ться і підшивка газети "Шах­то­­­будівник"(з 1961 року - "Гірник") за 1959 рік - видання партій­ної організації та управління  ком­бі­нату "Укрзахідшахтобуд", Черво­но­град­ського  та  Новово­лин­ського райкомів  профспілки ро­біт­ників вугільної промисловості.

Цікаво прослідковувати за публі­каціями у газеті впродовж року.  Кож­на знакова подія в житті  міста Чер­во­нограда та Львівсько-Волин­ськ­ого вугільного басейну пов'язу­валась із ви­значними датами, подія­ми та осо­бистостями тодіш­ньо­го СРСР ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 23.08.2016

Конкурс, який було оголошено до головного шахтарського  свята  газе­тою "Гірник" за підтримки ДП "Львіввугілля", підійшов до завер­шен­ня.

Ми щиро вдячні нашим читачам за активну участь. Дякуємо за теплі та добрі слова на адресу наших шахтарів-батьків, чоловіків, дідусів, за цікаві фо­то, за емоції й почуття, вкладені у кожну світлину.

 Всі роботи, які були надіслані в га­зету до 20 серпня  (включно) - пе­ре­да­ні до конкурсної комісії, яка й під­би­ла підсумки.

До  редакції  надійшло 12 чудових фо­то, в яких читачі змогли висловити свою любов і повагу до муж­ніх і си­ль­них чоловіків. Практично кож­на фото­ро­бота виявилася дос­тойною пере­мо­ги, тому конкурсна комі­сія ухва­лила рі­­ше ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 23.08.2016

Майстер-підривник - одна із найнебезпечніших та найшанова­ні­ших професій  на вугільному підпри­єм­стві. Лише досвідченим гірникам до­віряють прокладання підземних ма­гістралей буропідривним спосо­бом у замкненому просторі шахти.

Вже понад десять років Петро ЩЕР­­БА (на фото) виконує цю відпо­ві­дальну роботу на шахті "Лісова".

- Ніколи не гадав, що буду шахта­рем, - говорить Петро Федорович, -  я народився на Рівненщині, зростав на Волині, усі в родині -  аграрії, батько був головою  колгоспу. Але, як-то ка­жуть, бачить Бог з неба, що кому треба. У 1998 році прийшов на шахту "Лісова" прохідником. А  у 2005-му  начальник дільниці ВіТБ Іван Лапкевич та тодішній начальник дільниц ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 23.08.2016