Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Серпень » 2 » ЛІТО У «РОВЕСНИКУ»
06:23
ЛІТО У «РОВЕСНИКУ»

У дитячому таборі ОЛК "Ровес­ник" ДП "Львіввугілля" 20 липня від­­­­бу­лося урочисте відкриття тре­тьої та­бірної зміни.

Центральна алея заповнилась ді­ть­ми, що позагоново вишикувались і, не­зважаючи на те, що нещодавно при­їхали, уже придумали назви загонів і впевнено скандували гасла. Від­по­чи­вають діти з  Київщини, Львівщини, Лу­ганщини та Харкова. Отже, щоб  оз­доровити свою дитину, на Галичині є такий чудовий табір: хвой­ний ліс, спор­тивні майданчики, ком­форт­ні кімнати, плавальний басейн, п'я­ти­разове хар­чування, лікувальні про­цедури.

Директор оздоровчо-лікувального комплексу Василь Карвацький тепло при­вітав школярів, розповів про про­граму пере­бування та порадив брати активну  участь в усіх заходах і гуртках, відвіду­вати лікувально-оздо­ровчі про­цедури, щоб повернутися до­до­му з но­вими си­ла­ми та враженнями. А ще представив присутнім дітей з Луганщи­­ни, що впро­довж цілого літа відпо­чи­вають у "Ровес­нику" .

За три зміни літа 1283 дитини заві­тали сюди. І не дивно, адже ціни тут помірні: 190 грн. за добу у відпо­чин­кову зміну і  200 грн. -  у сана­торну (з лі­ку­вальними процедурами).

Нудьгувати у таборі не доводиться. Діти залюбки беруть участь у різно­ма­нітних конкурсах, змаганнях, роз­ва­гах та  іграх. Для  бажаючих пра­цю­ють гуртки: вокальний, спортивний, юних ху­дожни­ків, квілінгу, англомовна школа, наро­дознавча майстерня.

Захопливою для дітей стала “Тере­нова гра-квест”. По усіх теренах табору були розміщені 15 тематично оформ­лених станцій: спортивна, туристична, ду­хов­на, ігрова, дельфінарій, техніч­на… Кожен загін мав карту-схему марш-­­руту до станцій, де діти відпові­дали на запитання по темі й тоді йшли далі.

Вже традиційними стали Малі Олім­­пійські ігри, свято Івана  Купала, кон­курси "Міс та Містера табору",  "Принца та Принцеси", спортивно-розважа­­льні програми:   "Нумо, дівчата", "Нумо, хлопці", "Веселі старти". На Олімпійсь­кий день, який був підсумком спортив­них змагань у таборі, приїхали члени обласного Олімпійського комітету, учас­ники Олімпійських ігор. Святкують діти й дер­жавні та християнські празники.

Свято печеної картоплі - це одне із най­більш пам'ятних для дітей. Кожен загін  розкладав багаття, смажив сало, пік кар­топлю. Але ж і смачна вона, ця са­мо­туж­ки спечена картопля!

Новинкою цього сезону стало про­ве­дення  дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура"), де 5 юнацьких загонів з різних куточків Ук­­раїни, що відпочивають у "Ровес­ни­ку", змагалися  у стройовій та фізичній підго­товці. Катання на човні на озері -це не вигадка, а реаль­ніс­ть. Кожен, хто забажає, може пока­та­тись на на­дув­ному човні під нагля­­дом досвід­чених інструкторів.

Літо триває. Попереду ще четверта зміна. Тож  запрошуємо  у "Ро­весник" ді­тей  шахтарів для відпочинку, оздо­ров­лення та виборювання спор­тив­них на­го­род і титулів Міс чи Містер, також пройти за маршрутом квесту, а, най­головніше, знайти нових друзів!

          Раїса СТАРКЕВИЧ,

культпрацівник ОЛК "Ровесник"

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz