Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Вересень » 15 » НА ШАХТАХ ПОВИНННІ ПРАЦЮВАТИ ПРОФЕСІОНАЛИ
14:04
НА ШАХТАХ ПОВИНННІ ПРАЦЮВАТИ ПРОФЕСІОНАЛИ

У зв’язку з виробничою необхідністю та розвитком Львівсько – Волинського вугільного басейну у 1975 році за наказом Міністра вугільної промисловості на базі гірничо - професійної школи був створений Червоноградський учбово-курсовий комбінат.

За словами директора УКК Григорія Мочульського, за майже піввікову діяльність було підготовлено близько 90 тисяч працівників різних гірничих спеціальностей, які поповнюють лави вугільних підприємств. Основна увага, як тоді так і на сьогоднішній день приділяється професійності кадрів. Наші спеціалісти працюють в небезпечних підземних умовах, травматизм на шахтах досить великий, тому повинна завжди бути висока відповідальність до людей з якими ти працюєш.

Для проведення якісного навчання ДП «Львіввугілля» організувало навчальну базу – це десять кабінетів, п’ять лабораторій, дві майстерні та учбовий полігон. Був здійснений підбір викладачів, які мали великий стаж виробничої та професійної діяльності, з відповідною гірничою освітою та відповідальним ставленням до роботи.

Насамперед слухачам підготовчих курсів надаються теоретичні та первинні знання на діючих гірничих машинах та механізмах, щоб підготувати їх до роботи на глибині 500 метрів. А вже потім на підприємстві під керівництвом досвідчених наставників вони вдосконалюють свою професійність. Все це робиться для того, щоб по закінченні навчання робітник був придатний до своєї основної професії.

За вісім місяців цього року було підготовлено 550 працівників шахт. Це включаючи підготовку і перепідготовку за професіями - гірник очисного забою, прохідник, електрослюсар та гірник підземний.

Володимир ВОВК

На фото:(зліва направо) завідуючий навчальним полігоном УП-1

Олег Водяний, майбутні гірники підземні Ігор Василюк, Василь Дутко та Богдан Третяк.

: | Додав: admin | Рейтинг: 4.0/2
Зробити безкоштовний сайт з uCoz