Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Березень » 24 » ШАХТАРІ ПІД СТІНАМИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ
07:48
ШАХТАРІ ПІД СТІНАМИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ

Біля стін Верховної Ради представники трудових колективів вугледобувних підприємств країни з усіх вугільних регіонів, у тому числі  кілька сотень шахтарів Львівщини, провели акцію на підтримку прийняття народними депутатами законопроектів, що врегульовують ряд гострих соціально-економічних проблем працівників вугільної промисловості України.

17 березня Верховна Рада України на порядок денний винесла розгляд законопроектів, спрямованих на вирішення низки соціально-економічних проблем шахтарів. 

З метою підтримки прийняття зазначених законопроектів шахтарі з «Дзержинськвугілля», «Добропіллявугілля», Павлограду, «Волиньвугілля», ПАТ «Шахта «Надія» та ДП «Львіввугілля» (делегація якого була найбільшою – 300 чоловік з 500 присутніх) зібралися зранку 17 березня у стін Верховної Ради України. З болем у серці говорили лідери профспілки вугільників та гірники  про складну ситуацію у вугільній галузі та про всі економічні та соціальні негаразди, які є в шахтарських колективах.

З протестувальниками спілкувалися депутати Михайло Бондар та  Олег Мусій. Михайло Леонтійович періодично доводив до відома шахтарів про ситуацію у сесійній залі, а, коли стало зрозуміло, що розгляду шахтарських законопроектів у цей день не буде, саме він організував зустріч представників шахтарських колективів з головою Верховної Ради України Володимиром Гройсманом, на якій було вирішено, що голова Львівської територіальної організації Профспілки вугільників Олег Турчин та голова ППО шахти «Відродження» Володимир Пащук разом з Михайлом Бондарем й надалі будуть працювати з керівниками Мінфіну, Мінсоцполітики і праці та Міненерговугілля задля підтримки і погодження даних проектів.  Чи проголосують «шахтарські» закони у березні – прогнозувати важко.

Марина ГРОМИК

Фото автора

: | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Зробити безкоштовний сайт з uCoz