22 січня у шахтарському Червонограді відзначили День Соборності України – свято, що уособлює прагнення нашого народу до єдності, свободи, незалежності.

На багатолюдне віче біля пам’ятника Борцям за волю України відзначити свято, таке актуальне на тлі буремних вітчизняних реалій, прийшли представники  влади, духовенства, громадських організацій та делегація найчисельнішої професійної спільноти міста – шахтарів на чолі з в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Ярославом Шаварським, а також голова Львівської територіальної організації Укрвуглепрофспілки Олег Турчин, голови первинних профспілкових організацій. Участь в урочистостях взяли учні місцевих шкіл.

ч3 ч1
ч2 ч4

Відслуживши молебень, святі отці, звертаючись до громади, висловили впевненість, що незважаючи на страшні випробування, наша держава  і надалі буде соборною та наголосили, що не має бути зневіри у серцях українців, а повинна бути єдність та віра у Бога.

З очей мільйонів – сльози потекли,

Серця мільйонів – болем умивались… .

Серця ж Героїв битись не могли,

І очі їхні вже не відкривались.

 Чи хтось гадав, що власнеє життя

Ціною вільного ставатиме зненацька…?

Сльози стояли в очах сотен червоноградців, коли один із школярів зачитав цього вірша, присвяченого Небесній сотні, адже в історії України тисячі героїв, що ціною свого життя стали на захист єдності Вітчизни і щодня їхне число зростає…

Представники шахтарських колективів на знак пошани та вічної пам’яті поклали кошики з квітами до підніжжя пам’ятнику Борцям за волю України.

Марія ЛУЦЕНКО