Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Січень » 15

Гірники Прибужжя відзначили величне храмове свято - день покровительки шахтарів святої Варвари. Вже понад десятиліття цей празник займає особливе місце в духовному житті нашого краю, де вугільне виробництво є основним. Цьогоріч освячено і новозбудовану церкву св.Варвари у Червонограді.

Вшанування святої покровительки розпочалося з презентації ікони св. Вар­­вари Ярослава Гладкого, виконаної в особливій, унікальній техніці  - дере­во­­рит у позитиві, у музеї "Шахтарська сла­ва" ДП "Львіввугілля".

Керівник інформаційної служби Ма­рія Коноплицька  запросила до слова директора Червоноградської філії Ль­вів­сь­кого му­зею іс­­торії релігії Галину Гри­ник, яка  роз­повіла про творчий шлях та  особ­ливі риси, притаманні роботам майст­ра.  Ми­тець  Ярос ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 15.01.2015

Ігор ВОВК народився та виріс у шах­тар­сь­кому Червонограді. Строкову службу про­ходив у м. Чугуєві Харківської області. Ро­ди­на у нього  шахтарська. Всі  на "Лісовій". Ба­тько Ярослав - пенсіонер, 28 років віддав рідному підприєм­ству, мати Любов й досі пра­цює гардеробницею. Шваг­ро Ярослав Гера­сим­чук - гірничий робітн­ик. На  шахту  Ігор  при­йшов 8 років тому. Закін­чив учбові курси в Червоноградському УКК та працює під­земним електро­слю­сарем на дільниці про­хідницьких робіт.

…Все почалося з Майдану. Перебу­вав саме в найкривавіші дні з 18 лютого 2014 року. Тоді зрозумів, що нашу дер­жа­ву треба боронити. Повернувся додо­му, звернувся у Червоноградську міську раду та записався добровольцем. Тіль­ки 20 травня отримав повістку. Пройшов медичну комісію, був ві ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 15.01.2015