Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Березень » 28 » ТРУДОВІ БУДНІ ШАХТАРІВ «ЧЕРВОНОГРАДСЬКОЇ»
12:53
ТРУДОВІ БУДНІ ШАХТАРІВ «ЧЕРВОНОГРАДСЬКОЇ»

Колектив вуглевидобувників шах­ти  "Червоноградська" (началь­ник діль­ниці Іван Плешинець, бри­гадир Петро Гавілей, механік Ігор Се­ньовський) у лютому 2016 року видав на-го­ра 24 тис 200 тонн вугіл­ля при пла­ні 23 тис, що становить 105,2 від­сот­ка. Не збавляють темпів видо­бу­­вачі чорного "золота" й у бе­резні - з по­чат­ку місяця (станом на 27 чис­ло) ви­добуток  склав  21568  тонн, що на 1720 тонн більше, аніж за­пла­новано.

 

Своєю щоденною працею колектив гірників поповнює скарбничку вироб­ничих показників ДП "Львіввугілля". Цьо­­­горіч шахтарі теж намагаються ут­ри­ма­ти позиції  минулих  років, адже п'я­ть ро­ків поспіль "червоноградці"  зу­ст­річають новий виробничий рік напе­редодні календарного.

Шахтарі розуміють,що у цей склад­ний для України час їхня праця особли­во важлива і продовжують працювати з повною віддачею. Лава №348 по пла­с­­ту Західно-Бузький - перший очис­ний забій, який здано в експлуатацію у 2016 році. Довжина лави складала 130 м (по мірі  відпрацювання  забою на кінець березня  протяжність  збі­льши­ться  до 180 м),  довжина  виїм­кового стов­па - 620 м,  виймальна  по­тужність пла­ста-1,25 м. Запаси  вугілля  оці­ню­ються  у 230 тис  тонн,  екс­плуатаційна зо­льність якого 50,6 від­сотків. Колектив дільниці на тися­чо­тон­ний режим з вуг­леви­до­бутку вийшов вже на третю добу після здачі лави. Працювати до­во­ди­ться  в  складних  гірничо-геоло­гічних умо­вах. Для удос­коналення ви­роб­ни­чого про­цесу ще у 2011 році но­вим ета­пом у ро­боті шахти стала ре­конструкція вен­ти­ляторної  ус­тановки  го­ловного про­вітрювання, що дало змо­гу покра­щити без­пеку праці під час про­ведення гір­ничих робіт, зав­дяки подачі по­вітря у найвіддаленіші гірничі ви­робки і під­вищенню стійкості провітрю­вання. Цей масштабний проект здій­снено з метою продовження тер­міну експлуатації ко­пальні не на одне де­сятиліття.

- Шахта - основа життєдіяльності всьо­го регіону. Допоки є робота у шах­тарів, є майбутнє у міста гірників Черво­нограда і загалом Сокальського району. Зараз головне завдання зберегти ко­пальні. І для цього керівництво ДП "Ль­віввугілля" шукає інвесторів для ка­пі­-таловкладень на оснащення нових за­боїв на шахтах,- прокоментував ди­рек­тор шахти Вадим Крась.

У травні, згідно Програми розвитку гірничих робіт, планується запустити в ро­боту ще один вугільний забій - 347 по пласту Західно-Бузький із плано­ви­ми запасами 150 тис тонн вугіл­ля, дов­­жина виїмкового стовпа 350 м. В ре­-зультаті у 347 та 348 лавах  шахтарі з червня місяця працюватимуть у спа­реному режимі роботи. Перехід до ви­до­бутку вугілля спареними лавами до­­зво­лить істотно знизити витрати на під­-готовчі роботи і транспортування ву­гілля. Це забезпечить стабільну еко­номічно  ефективну  роботу вугле­видо­бувної дільниці. Після впровадження  результатів роботи добове навантажен­ня на видобувну дільницю перевищить 1000 тонн -  загалом щодоби гірники під­­німатимуть 1200 тонн гірничої маси і шахта цілком перейде на роботу спа­реними лавами.

- Надзвичайно важливо витримати мінімальну виймальну потужність плас­та, адже від цього залежить якість ви­до­бутого вугілля. Також має бути при­­сутній професіоналізм усіх учас­ників ви­­робничого ланцюга, - говорить на­чальник дільниці Іван Пле­шинець, діль­ниця якого вже багато років вважається у держ­підприємстві однією із най­більш стабіль­них у роботі.

Найближчими місяцями гірники ді­ль­ниці намагатимуться зміцнити ви­робничі позиції, адже шахтарі При­буж­жя впевнені, що сьогодні, в умовах без­­-­п­ерервних бойових дій на сході кра­ї­ни,саме на їхні плечі покладено відпо­відальність за енергетичну і со­ціальну безпеку України. Аби тільки вий­няте із земних надр вугілля реа­лізовувалося на потреби енергетики вчасно та в пов­ному обсязі.

Лариса ГУМЕНЮК

На фото: (зліва направо) бри­гадир гірників очисного забою Петро Гавілей та гоз Роман Білань з шахти “Черво­но­­град­ська”.

Р.S. Справа, якій шахтарі при­свячують більшу частину свого життя, непроста,однак важлива і відпо­віда­льна. Вірні інженерні рішення та само­віддана праця колективу вугле­видо­бувників шахти і є складовими вироб­­-ничого успіху, які дають не тільки мо­­­ральне,а й матеріальне задово­лен­ня. А загалом виробничі потужності шахти "Червоноградська"  складають  21 млн тонн твердого палива,що дасть змогу трудовому колективу стабільно працю­вати близько 50 років до повного від­пра­цювання промислових запасів.

 

 

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz