Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 5 6 7 ... 60 61 »

У кожному відокремленому під­розділі ДП "Львіввугілля" є профспіл­ка. Справжня  цінність членства  у орга­нізації, що професійно захищає пра­ва своїх спілчан, стає зрозумілою лише у критичні для галузі чи окре­мо­го працівника моменти, тому що­денна, буденна праця проф­спіл­кових лідерів часто залишається недооціне­ною.

Насправді обрані колективом голо­ви первинних організацій виконують чи­малий обсяг організаційної та спря­мо­ваної на соціальний захист гірників роботи, а в останні роки, коли правила гри на ринку енергетичної сировини п­ос­тійно змінюються, сила профспіл­ко­вого руху, що впливає на перебіг подій шляхом перемовин чи протестними ак­ціями, стала очевидною. Окрім тради­ційних оз-­до­ровлення і відпочинку та ор­га­нізації спортивного дозвілля спіл­чан, щодня на порядку денном ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 20.12.2017

Шахтарська праця одна з найскладніших професій в Україні, яка завжди викликає гордість і повагу. Люди цієї професії здійснюють подвиг, проявляють сміливість у вугільних забоях, прикладають зусилля аби перемогти підземну стихію.

За часів Незалежності України за значні виробничі показники та чітку організацію праці у 2007 році високе звання Героя України було присвоєно начальнику вуглевидобувної дільниці шахти "Відродження" Сергію РУДЕНКОВІ.

Почесного звання "Заслужений шахтар України" удостоєно 51 чоловіка; "Заслужений гірник України" - 4; орденом "За зас­луги " ІІІ ст. нагороджені 32; "За заслуги" ІІ ст. - 1; "За заслуги" І ст. - 2. Повними кавалерами знаків "Шахтарська слава" стали сот­ні працелюбних шахтарів, десятки найдостойніших гірників отримали відзнаку "Шахтарська доблесть" тр ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 20.12.2017

Новий 2018 рік принесе своєрідний знаковий рубіж у життя Івана ПЕЛЕХА - електрослюсаря дільниці підіймальних ус­та­новок шахти "Межирічанська". Ви­пов­ниться чверть віку, як він став шах­тарем.

Хоча спочатку обрав інший шлях  - вив­чився на столяра-мебляра, проте на  початку 90-х, коли відбувався перехід  від ра­дянщини до самостійності, усі довкола намагалися перебудуватися на новий лад, багато виробництв припинили роботу, й ста­лий заробіток за спеціальністю годі бу­ло знайти. Тому молодий хлопець пішов вже протореним батьком шляхом - Тимофій Іванович тридцять років пропрацював на "Межирічанській". Й молодший Іванів брат Андрій теж став гірником і нині очо­лює діль­ницю стаціонарних установок на шах ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 20.12.2017


Відповідно  до  Указу  Президента України №251/2017 від 24.08.2017р. "Про відзначення державними нагоро­дами України з нагоди Дня Незалеж­нос­ті Ук­раїни" Президент Петро Порошен­ко на­городив державними відзна­ками понад 250 громадян, у тому числі й 18 льві­в'ян. Серед представлених до наго­род­­ження - медбрат шахти "Сте­пова" ДП "Львіввугілля" Андрій Доліновсь­кий, якого удостоєно медалі "За врято­ва­не жит­тя".

Медик вже понад п'ять років працює на шахті та надає невідкладну медичну до­­помогу гірникам, які до нього звертаю­ться. Так було і того незабутнього дня 2 бе­резня 2017 року, коли сталася трагедія на "Степовій". Саме він, ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 20.12.2017

Гірник  з  ремонту гір­ни­чих  ви­робок  дільниці шахтного  тран­спорту Ва­­силь БУРКО  на  шахту "Відродження" при­йшов одразу після закінчення школи й вже сім­надцять років пра­цює на підприємстві. Колеги відзначають ви­соку майс­терність  Василя Яро­с­ла­вовича та  дуже цінують за  висо­кий професіоналізм і відпо­ві­да­льне ставлення до виконання ви­робничих завдань.

 Сам Бурко відзначає, що дуже важливо дотри­му­­­ва­тися  правил  техніки без­пеки. За роки на шахті не раз на власні очі ба­чив, до  яких сумних наслідків при­­­з­­водить нехтування  ними, то­му молодих колег завжди ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 20.12.2017

Свій творчий вечір-бенефіс, який відбувся у Червоноградській міській бібліотеці для  дітей, поетеса, прозаїк Оксана Легуцька-Карнага приурочила Міжнародному дню волонтера.

І не дивно, бо сама багато займає­ться  волонтерськими  справами, як і чле­ни очолюваного нею літературно-мис­тець­кого об'єднання "Оберіг". Зага­лом пані Оксана здійснила з командою волонтерів 33 поїздки в зону АТО, на передову, відвідувала поранених бійців у військових госпіталях та лікарнях. Стати на цю стезю вирішила ще в часи Майдану та Революції Гідності. А, коли на Сході України розпочалася кровопро­литна війна, вона ще активніше стала займатися волонтерством. Не тільки тому, що її сини Микола та Андрій зали­ши­ли мирну працю на шахті " ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 20.12.2017

"Червоноградська"  стала  знако­вою у житті Алли ЖЕРЕБЕЦЬКОЇ.

Вже понад 15 років вона - апаратник хім­водоочищення цього підприємства, про­­те з'явилася шахта у її житті значно ра­ніше.

- Коли ще навчалася у школі, ця копа­ль­ня тільки-но розпочала роботу, - згадує Алла Володимирівна. - І моя мама Вален­тина Кудацька прийшла сюди лаборантом і пропрацювала чверть віку. Батько, до речі,  гірник - 39 років був спочатку ГОЗом, а потім машиністом гірничих виїмкових машин теж на "Червоноградській", тільки "першій". Добре пам'ятаю їхні розмови про шахтарське життя-буття.

Згодом Алла вийшла заміж за гірника з другої "Червоноградської&q ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 20.12.2017

Роман ГРИНЧИШИН - машиніст під­­земних установок дільниці кон­ве­єр­­ного транспорту  шахти "Черво­но­град­ська" - патріот, але  не хизує­ться цим, а просто мовчки, попри все пішов виконувати свій військовий обо­­в'язок у липні 2014 року. Ще під час проход­ження строкової служби в ар­мії прися­гав на вірність державі й для нього це не порожні слова.

- Під час подій на Майдані у Києві, я не був аж таким активним учасником, однак бував там, аби на власні очі поба­чити, що відбувається, - розпочав розмо­ву Роман Романович. - Коли почалося проти­стояння на Сході України, я не че­кав повістки, а сам пішов у військкомат, мені тричі відмовляли, але все ж мобілі­зу­вали у третій хвилі. Ска ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 20.12.2017

 

Сьогодення і перспективи

 Пройшли роки. І все ж попри складнощі, які нині пе­ре­слідують вугільну галузь: погір­шен­ня гірничо-геологічних умов, вис­на­ження вугі­ль­них родовищ, зменшення вуглеви­до­бутку, відсутність держфі­нан­­­суван­ня на модернізацію та своєчасну виплату зар­пла­ти працівникам, ДП "Львів­вугілля" робить все можливе, аби знайти вихід із не­при­вабливої ситуації, хоча  більшість про­б­­лем можна вирішити лише на держав­ному рівні. Напрацьовані прог­рами по всіх напрямках, над реалізацією яких працю­ють всі служби, детально аналі­зується ви­робнича діяльність підприємств. Одним з най­складніших залишається питання ма­те­ріально-технічного  забезпечення  шахт. Од­нак шахтарі долають вир ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 20.12.2017

Йосип ЛУЧИН був бригадиром про­хідників на шахті "Червоно­градська" майже  двадцять років. За нинішніх умов це дивина, адже у неба­га­тьох гір­ників та­кий загальний шах­­тар­ський стаж.

Ще у 1969 році, відслуживши в армії, Йосип став до роботи у перших забоях  "Червоноградської".

 - Думав на рік-два, а затримався на тридцять, - жартує ветеран. - Довелося про-­кладати перші відкотні штреки шахти, по триста метрів кожен, в обидва боки.

Вибір професії для сільського хлопця був простим і типовим для того часу:  брат Йосипа Іван кількома роками раніше став гірником на першій Червоноградській", добре заробляв. Залишатися працюват ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 20.12.2017