Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 60 61 »

Напередодні 60-літнього ювілею ву­­­гі­льного басейну Львівщини, здій­сню­ючи ретельний пошук архівних матеріа­лів про минувшину шахтар­сько­го краю, жур­­налісти шахтарського часопису не змогли оминути волинську землю, де пер­­ші тонни  вугілля Львівсь­ко-Волин­сь­кого басейну пішли на-гора трохи раніше,  у 1954 році. До 1998 року волинсь­ка та ль­вівська групи шахт працюва­ли в одному виробничому об'єд­­нанні "Укр­західвугілля".

А робітничі кадри для шахт готувала з лис­­топада 1953 року Нововолинська гір­ничопромислова школа №1. Протягом де­сятиліть відбувалися різні організаційн ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 20.12.2017

Більшість вугільних підприємств  Львівщини  свої  проектні потужності ос­воїли достроково. Ініціатором цього славного почину виступив трудовий колектив другої "Великомостівської". На проектний рубіж він вийшов протягом року роботи. Трудову естафету підхопили й інші шахти. За шістдесятилітню історію трудові шахтарські колективи Прибужжя видали із земних надр понад 350 млн тонн вугілля та пройшли 3 тис. 205 км гірничих виробок.

Шахта №1 "Великомостівська" ("Великомостівська" 1952-1958р.р.). Проектна потужність - 1500 тонн вугілля на добу. Фактична - 1400-1500 тонн (450 тис. тонн на рік). Внаслідок складних гірничо-геологічних умов проектна потужність була ос­воєна в 1972 році.

Шахта №2 "Великомостівська" ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 20.12.2017

Над Західним Бугом будувалося нове місто, росли шахти, підприємства буді­вельної індустрії. Багатоповерховими бу­дин­ками піднімалася столиця шахтарів -Червоноград, місто Соснівка та селище Гір­ник, повним ходом йшло спорудження одинадцяти шахт.

Усе, чим пишається сьогодні Черво­но­град, - справа рук робітничих. Кожен праців­ник - це частина великої армії шах­тар­ської праці. У трудові колективи влива­лися нові сили - разом долали підземну стихію спеціалісти - побратими по вугіллю та хлопці з навколишніх сіл, які тільки-но розпочинали шахтарський шлях. Вони за будь-яких обставин показували приклади сумлінної праці, не боялися труднощів. На допомогу західноукраїнським шахто­будів­никам прибув Іван Чуркін. Він очолив про& ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 20.12.2017

Вранці, 27 листопада, виїжджаючи з четвертої виробничої зміни, колектив вуглевидобувної  дільниці №4  шахти "Відродження" другим у ДП "Львів­ву­гілля" відрапортував про достро­кове ви­конання річного завдання. 186 тисяч тонн рядового вугілля на-гора!

Цей рубіж гірники перейшли більш ніж на місяць раніше до завершення 2017 року, що говорить про їхнє прагнення до досягнення результатів роботи.

Начальник дільниці Віталій Смуляк та бригадир Михайло Козакевич вміло та опе­ративно керують  виробничим  про­це­сом, за­вдяки тактиці виконувати щомі­сячні зав­дання. У середньому вуглевидо­бувники видавали  із  земних надр 685 тонн твердого палива щодоби. Серед­ньо­місяч­на продук ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 20.12.2017

Минає 60 років з того часу, як із земних надр Галичини було видобуто перші тонни твердого палива. Саме тут, на бе­резі За­­­хідного  Бугу, відбувалося  становлення  потужного шахтарського  колективу. Пам'ятною  датою  для  гірників шахтарського кр­аю назавжди залишиться 27 грудня 1957 року. Саме цього дня було видано на-гора перше галицьке ву­гілля. Ця подія відбула­ся на шахті №2 "Великомостівська" ("Бендюзька"), яку достроково здали в експлуатацію.

У літопис Львівського вугільного басейну гірники вписали найприкметніші червоні рядки. А майже через декаду новий успіх: перші вагони червоноградського ву­гілля Вантажно-транспортним управлінням було відправлено спо­живачам. І це був лише початок будівельної та експ­луатаційної епопеї, котру продовжує сьогоднішній трудовий колектив Державного підприємства "Львіввугілля" ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 20.12.2017

З нагоди відзначення 60-річчя вугільного басейну Львівщини ДП «Львіввугілля» оголошує фотоконкурс на кращі фото, де відображені трудові будні шахтарів Прибужжя. Метою конкурсу є висвітлення історії заснування, розвитку і трудових звершень Львівського вугільного басейну.

До участі у конкурсі запрошуємо всіх бажаючих. Кращі світлини будуть надруковані в шахтарському часописі «Гірник» та висвітлені на сторінках Веб-сайту «Шахтар Галичини» ДП «Львіввугілля».

... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 24.11.2017

 

            До уваги керівників шахт і до­­­поміжних підприємств ДП "Ль­вів­вугілля".

З 1 листопада розпочинається передплат­на кам­­па­нія періодичних  ви­дань  на 2018 рік.

Рекомендовано  передплатити такі галузеві видання:

"Уголь Украи­ны" - щомісячний науково-тех­ніч­ний,  виробничий  та економіч­ний жур­нал;

"Технополіс"  -  всеук­ра­їн­ський науково-технічний жур­нал; 

... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 02.11.2017

На  дільниці  з  ремонту  забійного об­ладнання шахти "Степова" працює двадцять два фахівця, й портрети 3-ох із них - начальника дільниці Ми­ко­ли Копотя, слюсаря-ремонтника Анатолія Богуша та електрослюсаря Андрія Хам­ляка прикрашають Дошку пошани копа­льні. Чим же так важлива для вугіль­ного підприємства ця дільниця?

Начальник дільниці Микола Копоть розповів, що силами колективу ДРЗО вико­нує­ться поточний ремонт і реставрація мас­лостанцій СНД-200, редукторів і при­водів конвеєрів СП-26, СП-202, лебідок ЛВД-34, ЛВ-25, ЛПК-10Б, ЛШМ, насосів ШН-50, 1В-20, а також у мехцеху виготовляє­­ться чимало деталей, що дозволяє істотно економити кошти.

... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 02.11.2017

Розповідь про історію гірничої га­­лузі Львівщини не може бути пов­ною без згадки про шахту "Візейська" (№8 "Великомостівська"), гірники якої  під­няли на-гора за час роботи копаль­ні понад 33 мільйона тонн чор­но­го "зо­ло­­та" та вписали в сторінки літопи­су Львівсько-Волинського ву­гіль­ного басейну багато виробни­чих рекордів. Чимало з них пов'язані з іме­нем бри­га­дира вуглевидобувни­ків, Героя Со­ціа­ліс­тичної Праці Ана­толія АКІ­МО­ВА.

Зокрема, світовий рекорд продук­тив­ності праці на малопотужних пластах у  1971 році - 120,5 тонн вугілля на од ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 02.11.2017

Оздоровчо-лікувальний комплекс "Ровесник" ДП "Ль­віввугілля" протягом року до послуг бажаючих. Під час літнього пе­­­­­­­ріо­ду тут відпочивають, приймають лікувальні  процедури, на­­бираються сили та енергії для наступного навчального року шко­­­лярі. Влітку та в осінньо-зимовий період шахтарський оздо­ро­вчий комплекс також у розпорядженні дорослих з різних тере­нів України. Гості з Дніпра, Запоріжжя та, звісно, шахтарського Чер­вонограда, сьогодні є відвідувачами оздоровниці.

Директор ОЛК Василь Карвацький ствер­джує, що всім, хто сюди приїжджає, від­починок у мальовничій місцевості Ук­раїни до вподоби. Адже і шахтарі- ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 02.11.2017