Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 5 6 ... 60 61 »

 

Роман ПРИТУЛКА - гірник з ремон­ту гірничих виробок дільниці ре­монт­но-відновлювальних робіт шахти "Межирічанська" вперше у підзем­ні надра спустився у двадцять років.

 Молодого юнака прийти на копа­ль­ню закликав його свояк Петро Царук, який тоді працював начальником дільниці конвеєрного транспорту.

У трудовій книжці Притулки лише один запис: шахта "Межирічанська". Йому за тридцять,тринадцять років пра­цює на цьому вугільному підприємстві. Розпочи&s ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 30.01.2018

За підсумками роботи року, що ми­нув, дільниця з видобутку вугілля шах­ти "Великомостівська" займає твер­ду тре­тю позицію. Напередодні  2018 року, а саме 30 грудня в четверту зміну, ко­лектив гірників виконав річний план - 255 тис. тонн вугілля на-гора.

 Дільницю очо­лює спеціаліст з май­же тридцятирічним досвідом ро­бо­ти у вугіль­ній галузі Анатолій ПО­ТОПА.

 

Успішно розпочав цей колектив і теперішній рік. Відпрацювавши 416 очис­ний забій по пласту "Межирічанський", гір­ники, не втрачаючи вуглевидобутку, перейшли у 417 лаву і сь ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 30.01.2018

Як повідомив в.о. технічного дирек­тора-першого заступника генерального директора ДП "Львіввугілля" Олександр САФОНОВ, за 2017 рік на усіх шахтах держпід­приємства загалом прокладено 10 608м розкриваючих та підготовчих гірничих ви­робок, планове завдання виконано на 77%. Лише прохідники шахти "Великомостівсь­ка" впоралися завчасно з річним планом, а решта копалень  не вийшли на передба­чені Планом розвитку гірничих робіт-2017 по­­каз­ники через об'єктивні чинники. На "Ме­­жи­річанській", "Відродження" та "Черво­но­град­ській" бракує коштів для ремонту про­хідницьких комбайнів, на "Лісовій" не­має достатньої кількості аркового кріплен­ня. Шахта "Степова" два місяці не працю­ва­ла у штатному режимі через березневу аварію, відтак мала значне відставання, яке не вдалося надолужи ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 30.01.2018

Стан справ на ДП "Львіввугілля" у 2017 році залишався непростим і напру­женим. Гірників переслідували ті ж самі проблеми: складні гірничо-геологічні умо­ви, брак необхідної техніки і облад­нання для оснащення очисних забоїв, недостатнє фінансування для його прид­бання. Однак шахтарі наполегливо дола­­ли виробничі завдання.

Сергій СМЕРЕЧАНСЬКИЙ, в.о. зас­туп­ника генерального директора з ви­роб­­ничих питань-директора дирекції з виробництва:

- Торік при встановленому обсязі вуг­ле­видобутку 1 млн 370 тис. тонн видобуто 1 млн 342 тис. 765 тонн рядового вугілля. "Мінус" склав - 27 тис. 235 тонн до плану та ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 30.01.2018

| Добавил: admin | Дата: 29.12.2017

 

21 грудня у Народному домі Червонограда шахтарська спільнота Львівщини урочисто відзначила 60 річницю, відколи перші тонни прибузького вугілля піднялися на-гора.

Раділи зустрічі зі своїми наступниками у вугільних вибоях сивочолі ветерани, представники гірничих колективів щиро вітали одне одного, з гордовитим почуттям належності до величезного професійного загалу, що шість десятиліть творить історію нашого краю.

Привітати гірників з нагоди річниці перший заступник голови Ль ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 26.12.2017

Шановні шахтарі, ветерани вугільної промисловості Львівщини!

Дорогі мешканці шахтарського Прибужжя!

Цей грудневий день знаменував за­род­ження професійної спільноти вуглекопів на теренах вже шахтарського краю. Ці шість десятиріч докорінно змінили обличчя аграрної Львівщини. Високі копри шахт  стали невід'ємною частиною краєвиду й гармонійно вписалися серед зелених лісів, золотих пшеничних ланів та безмежної небесної блакиті. Постали міста Червоноград, Соснівка та селище Гірник.

З плином часу найкращі запаси твердого палива поступово вичерпуються. Проте й тих, що залишилися, достатньо, щоб ще не одне десятиліття забезпе­чу­вати теплом і світлом оселі українців. На шести діючих копальнях держпід­при­ємства старанно дотримуються традиції ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 20.12.2017

Шановні гірники!

Щиро вітаю з ювілеєм - 60-річчям Львівського вугільного басейну.

Західний регіон України неможливо уявити без львівського вугілля. Для надійної роботи теплової генерації енергетична галузь потребує вугілля, яке є стратегічним енергетичним ресурсом України.

Як відомо, освоєння Львівського вугільного басейну розпочалося у 1948 році, а місто Кристинопіль, яке згодом перейменоване у Червоноград, стало центром но­вого шахтарського регіону. У історичний для шахтарів Львівщини  день  27 грудня 1957 року на шахті № 2 "Великомостівська"  було видано на-гора перші тонни при­бузького вугілля. Слід відзначити будівельників, шахтарів, завдяки самовідданій пр­аці яких виросли потужні промислові комплекси.Трудова біографія шахтарської Галичини має чимало славетних сторінок, ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 20.12.2017

Вони стояли біля витоків народження і розвитку вугільної галузі у За­хідній Україні. Разом з будівельниками і гірниками ділили радість перемог, гіркоту невдач і труднощів, гуртували шахтарів на збільшення вуглевидобутку та рекорди, вдихали віру у завтрашній день. За період існування Львівсько-Волинського ву­гільного басейну (1955-2017р.р.) змінювалась структура державного підприємства, від­ходили від справ генеральні директори, дехто продовжує працювати на інших відповідальних посадах. Однак історія басейну - це частинка їхнього життя.

ПЕРШІ КЕРІВНИКИ ДЕРЖАВНОГО ВУГІЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА

Георгій Шевченко (1955-1962р.р.), Іван Дядик (1962-1963р.р.), Юрій Шпекторов (1963-1966р.р.), Георгій  Марков (1966-1980р.р.), Анатолій Кізуб (1980-1984р.р.), Євген Діколенко (1984-1990р.р.), Степан Пікула (1990-1995р.р.), Ярослав Підгайний (1995-199 ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 20.12.2017