Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Серпень » 13 » КОЛИ НАУКА СЛУЖИТЬ ВУГІЛЛЮ
11:48
КОЛИ НАУКА СЛУЖИТЬ ВУГІЛЛЮ

Шахтоспецмонтажно-налагоджувальне управління - єдина організація у Західній Україні, що виконує роботи з проектування, монтажу, ремонту, діагностики та налагодженню шахтного обладнання. Авторитет «наладчиків» - беззаперечний, а повага до інженерів, що працюють на стику науки та практики – величезна.

  • Наш авторитет високий рівно настільки, наскільки ми корисні шахтам, - говорить начальник шахтоспецмонтажно-нагоджувального управління Микола САВАРІН. – Я не перестаю повторювати це працівникам. Свій початок «наладка» веде з 1961 року, і, певен, допоки працюватимуть шахти, доти і потрібне буде наше управління. Механічне та стаціонарне обладнання шахт як Львівщини, так і Волині, давно вже відпрацювало нормативний  термін, а тільки наші спеціалісти мають дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки для продовження його експлуатації.  Повсякчас проводимо реконструкцію електричної частини, підйомних установок, техкомплексів, підстанцій вугільних підприємств.

У нашому управлінні є чотири основні дільниці і на кожній є свій «Золотий фонд». Дільниця наладки шахтних стаціонарних установок яку очолює Олександр Задорожний гордиться багатьма своїми працівниками. Особливим відношенням до роботи виділяються  інженери  I кат. Володимир Курілов, Олександр Кашуба, які зараз проводять ревізію і налагодження підйомних установок шахти «Надія». Необхідно відмітити злагоджену роботу підземної дільниці, яку очолює Роман Дзюба. Бригади Романа Романишина, Ігоря Дзядика, Олександра Костенко виконують роботи по ревізії і налагодженню підземного електрообладнання, стволової сигналізації, апаратури «Вітер». Не можуть шахти обійтися без дільниці шахтного технологічного контролю, яку очолює Ігор Піскляк. А це перевірка канатів, діагностика та дефектоскопія обладнання яку проводять провідні інженери Ярослав Чухрай та Ярослав Куцяба. Якісно проводить ремонт нової гірничої автоматики електрослюсар Анатолій Лучков.

Один з найважливіших підрозділів ШСМНУ – дільниця шахтної теплоенергоавтоматики, яку очолює Тарас Козачук. ЇЇ «золотий фонд» - інженери з кількадесятирічним досвідом, наприклад,  Ігор Гаврилюк, Михайло Баранюк, Ярослав Дикий, Юрій Литвинюк.

Бригада в складі провідного інженера Олександра Андрієнка та інженера II категорії  Володимира Дубецького (на фото справа наліво) виконує великий обсяг робіт на північному блоці шахти «Степова». Там ведеться монтаж і пусконалагодження високовольтних розподільчих пристроїв ЗРУ-6 та підстанції підземних споживачів.

  • Передбачено, що більшість гірничих робіт з вуглевидобутку буде зосереджена   на північному блоці шахти «Степова», - розповідає автор проекту реконструкції високовольтної підстанції Олександр Андрієнко. – Тому постало питання осучаснення змонтованої ще наприкінці 90-х високовольтної підстанції, яка досі не експлуатувалася,  для збільшення потужності. Особливість цієї підстанції – це наявність окремих двох відділів - підземних та поверхневих споживачів. Вона надійніша у роботі, зокрема, сучасні вакуумні пускачі забезпечують безаварійний режим роботи шахтного обладнання. Шахти – енергозатратні виробничі комплекси, і без надійного функціонування електропідстанції стабільна робота неможлива. Термін запуску нової підстанції залежить від фінансування: щоб вона могла працювати, ще потрібно придбати та змонтувати двісті метрів силового та сто метрів контрольного кабелів. Наразі проводимо останню чергу випробувань та сподіваємося на швидке надходження матеріалів.

Марія ЛУЦЕНКО

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz