Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Серпень » 17 » КОЛИ НАУКА СЛУЖИТЬ ВУГІЛЛЮ
06:51
КОЛИ НАУКА СЛУЖИТЬ ВУГІЛЛЮ

Шахтоспецмонтажно-налагоджувальне  управління  -  єдина організація у Західній Україні, що виконує роботи з проектування, монтажу, ремонту, діагностики та налагодження шахтного обладнання. Авторитет "наладчиків" беззаперечний, а повага до інженерів, що працюють на стику науки та практики - величезна.

- Наш авторитет високий рівно на­сті­льки, наскільки ми корисні шахтам,-говорить начальник шахтоспецмон­таж­но-налагоджувального управління Мико­ла Саварін. - Я не перестаю пов-торю­ва­ти це працівникам. Свій початок "на-­­ладка" веде з 1961 року, і, певен, до­по­ки працюватимуть шахти, доти і по­трібне буде наше управління. Меха­ніч­не та стаціонарне обладнання шахт як Львівщини, так і Волині, давно вже відпрацювало нормативний  тер­мін, а тільки наші спеціалісти мають до­з­воли на виконання робіт підвищеної небезпеки для продовження його екс­плуата­ції. Повсякчас проводимо реконст­рук­цію електричної частини, підйом­них уста­новок, техкомплексів, підстан­цій вугільних підприємств.

- У  нашому управлінні є чотири основні дільниці і на кожній є свій "золотий фонд", - продовжує Микола Пав­лович.  -  Дільниця  наладки  шахтних ста­ціо­нарних установок, яку очолює Олек­сандр Задорожний гордиться ба­гатьма своїми працівниками. Особли­вим ставленням до роботи виді­ляю­ться інженери  Воло­димир Курілов, Олек­­сандр Кашуба, які зараз прово­дять ревізію і нала­годження підйомних уста­новок  шахти  "Надія".  Необхідно  від­мітити  злагод­жену  роботу  підземної дільниці, де начальником Роман Дзюба. Бригади Романа Романишина, Ігоря Дзядика, Олександ­ра Костенко вико­нують роботи по реві­зії і налагодженню підземного електрообладнання, ство­лової сигналізації, апаратури "Вітер". Не можуть шахти обій­тися без дільниці шахтного техно­логічного контролю під керівництвом Ігоря Піск­ляка. А це - пе­ре­вірка ка­натів, діагнос­тика та дефектос­копія обладнання яку проводять про­відні інженери Ярослав Чухрай та Яро­слав Куцяба. Якісно про­водить ре­монт нової гірничої автома­тики елект­ро­слюсар Анатолій Лучков.

Один з найважливіших підрозділів ШСМНУ - дільниця шахтної теплоенер­го­автоматики, яку очолює Тарас Коза­чук. Її гордість - інженери з кількадеся­тирічним  досвідом,  наприклад,  Ігор Гаврилюк, Михайло Баранюк, Ярослав Дикий, Юрій Литвинюк.

Бригада в складі провідного інже­нера Олександра Андрієнка та інже­нера Володимира Дубецького виконує ве­ли­­кий обсяг робіт на пів­нічному блоці шах­ти "Степова".Там ве­­деться монтаж та пусконалагодження високовольтних розподільчих пристроїв ЗРУ-6 та під­стан­ції підземних спожи­вачів.

- Передбачено, що більшість гірни­чих робіт з вуглевидобутку буде зосеред­жена  на  північному  блоці  шахти "Сте­пова", - розповідає автор проекту реконструкції високовольтної підстанції Олександр Андрієнко. - Тому постало питання осучаснення змонтованої ще наприкінці 90-х високовольтної підстан­ції, яка досі не експлуатувалася,  для збільшення потужності. Особливість цієї підстанції - це наявність окремих двох відділів - підземних та поверх­не­вих споживачів. Вона надійніша у ро­боті, зокрема, сучасні вакуумні пус­качі забезпечують  безаварійний  режим роботи шахтного обладнання. Шахти-енергозатратні виробничі комплекси, і без надійного функціонування елект­ро­під­станції стабільна робота немож­лива. Термін запуску нової підстанції залежить від фінансування: щоб вона могла працювати, ще потрібно придба­ти та змонтувати двісті метрів силового та сто метрів контрольного кабелів.На­разі проводимо останню чергу ви­пробувань та сподіваємося на швидке надходження матеріалів.

Марія ЛУЦЕНКО

На фото: провідний інже­нер Олек­сандр Андрієнко та інже­нер  Володи­мир  Дубецький  (зліва направо) тес­тую­ть електропідстанцію  на  пів­ніч­но­му блоці шахти “Степова”.

 

 

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz